donderdag 1 december 2011

25-jarig jubileum

Vandaag is het 25 jaar geleden dat ik bij 'het Bureau' in dienst trad. En zoals ik al eerder schreef, "25 jaar bij mijn huidige werkgever is vooral financieel een minder groot feest dan mijn 25-jarig ambtsjubileum dat ik op 1 februari 2005 al giraal gevierd heb". De festiviteiten zullen (op mijn verzoek) achterwege blijven, hoewel de baas daarvoor wel een mogelijkheid bood.
Infro (vacatureblad van het rijk) nummer 31 van 1 augustus 1986 bevatte de volgende vacature:
specialist (v/m)
bureau centrale overheid
Bij het Bureau worden statistieken samengesteld, die t.b.v. wetenschap en beleid gegevens verstrekken over de financiën van het rijk en de publiekrechtelijke bedrijfsorganen. Deze statistieken vormen belangrijke bouwstenen voor de nationale rekeningenen maken deel uit van het stelsel van statistieken van de overheidsfinanciën.
Functie-informatie: verzamelen, beoordelen op plausibiliteit, bewerken en omvormen van het binnen het Bureau verkregen grondmateriaal; concipiëren van tabellen en toelichtende staten t.b.v. de publikatie, zorg dragen voor de automatisering binnen de Onderafdeling.
Vereist: diploma VWO en diploma MBA of SPD I of een andere vergelijkbare opleiding; kennis van automatisering.
Standplaats: Voorburg
Sollicitaties inzenden voor 16 augustus 1986.
Hier heb ik op 9 augustus 1986 op gesolliciteerd. In deze functie heb ik het maar liefst ruim 20 jaar volgehouden. Daarna ben ik alweer twee keer van werkplek veranderd.

Het origineel bevat meer tekst...

maandag 7 november 2011

Heideheuvel

Met zijn tweeën zijn we een weekend naar bungalowpark Landal Heideheuvel geweest. Voor het eerst inclusief maandag, want M. hoeft die dag niet meer te werken.
Vrijdag zijn we eerst naar de Nissan (Note)-dealer geweest. M. wil nu gelukkig geen Micra meer. Zo wordt de keuze voor een nieuwe auto steeds wat duidelijker.
Het park ligt vlak bij de Loenense waterval, daar zijn we eerst nog even langs gelopen.
Zaterdag gewinkeld in Zutphen, zondag gewandeld (Loenermark).

De foto's zijn gemaakt met de Nikon L23 van M.

zondag 23 oktober 2011

Zevenhuizerplas

Zaterdag 15 oktober hebben we (HML) een rondje van 7 kilometer om de Zevenhuizerplas gelopen.
Dat was het begin van een week herfstvakantie, gevuld met (familie)bezoeken en (bijna) niets doen.

Het oude gedeelte van de Zevenhuizerplas

Oud en nieuw

De nieuwe kant van de Zevenhuizerplas, de boulevard van Rotterdam Nesselande

vrijdag 30 september 2011

September

Voordat je het weet is een maand voorbij. Achteraf bezien.
Na de vakanties zijn er weer huisbezoeken, vergaderingen (o.a. classis (15-9)) en ook het dagelijkse werk.

Enkele bijzonderheden deze maand:
03-09: Dit Koningskind-uitje naar het Plaswijckpark, net als 3 jaar geleden;
10-09: verjaardagen J&L;
17-09: auto's kijken (Fiat/Mitsubishi, Citroën) en naar de ambtsdragersdag.
..."kunst"...

zondag 28 augustus 2011

150

Eén van de taken van een kerkorganist is het verzorgen van muziek voor de dienst.
De terugkerende vraag is steeds: wat ga ik spelen? De liturgie krijg ik op vrijdagavond of zaterdag pas. De voorbereidingstijd is dan 1 dag. Om dit voor mijzelf op te lossen besloot ik alle psalmen op volgorde af te gaan.
Op 17 september 2006 ben ik begonnen bij psalm 1. Voor 150 diensten was de vraag beantwoord en kon ik de voorbereiding over een langere periode uitspreiden. Dat blijkt ook een nadeel te zijn: het kostte me meer tijd dan anders.
Vanmorgen heb ik psalm 150 gespeeld. Ik heb nu wel genoeg ideeën wat ik hierna ga spelen. En ik houd alles bij:

SDG

donderdag 25 augustus 2011

Labels

Het was vast al opgevallen dat ik in de rechterkant van dit blog een zoekvak en labels heb toegevoegd. Zo zijn de berichten wat gemakkelijker terug te vinden. De berichten over hardlopen heb ik maar niet het label 'wandelen' gegeven. Bovendien is hardlopen een onderwerp waar ik niets meer over te melden heb. Net als 'hbo'. Dat label heb ik niet gemaakt. Moet ik dat toch doen of ben ik nog een label vergeten? Zeg het maar!

zaterdag 20 augustus 2011

Kudelstaart


Samen met J. heb ik vandaag onze jaarlijkse fietstocht gereden. Na vorige jaren richting Utrecht, Leiden, Breda of Hoek van Holland te zijn gegaan gingen we nu naar het noorden, via o.a. Alphen aan den Rijn naar Kudelstaart (gem. Aalsmeer). We volgden fietsknooppunten, vijftig in totaal.

Totaal gefietst: 108,68 km;
Reistijd: ca. 8 uur;
Fietstijd: 6:13:25 uur.

Eén van de voor ons onbekende dorpjes waar we door fietsten...
...en één van de bordjes Kudelstaart waar we langs reden.

zaterdag 13 augustus 2011

Uilenberg

Uilenberg is de naam van de Belvilla bungalow in Haaren waar wij (HM) de afgelopen week hebben doorgebracht. Met een PC met internet (+), Montel banken met chaise longue (+), beneden geen gordijnen (-), een lage eerste verdieping (-) en veel binnen- en buitenruimte (+).

Nadat we de sleutel bij de bungalow hadden opgehaald brachten we L. naar haar Koningskindvakantiekamphuis St. Jozefhoeve in Weert. Daarna reden we weer terug naar Haaren.
Zaterdag hebben we met broer en schoonzus een ANWB wandelbox route van 18,5 km gelopen, Boxtel - Esch - Sint-Michielsgestel - Boxtel.
Woensdag zijn we met de auto naar Oisterwijk gereden om fietsen te huren. Via knooppunten zijn we via Boxtel, Esch en Haaren terug naar de fietsenverhuurder gegaan.
De andere dagen hebben we gewandeld bij de Loonse en Drunense Duinen en Kampina. En gewinkeld (Boxtel, Drunen, Tilburg, Vught).
We zijn ook nog bij autodealers geweest: Renault in Oisterwijk (Grand Modus) en Opel in Boxtel (Agila en Meriva). Ideeën genoeg voor de opvolger van onze Zafira.
Bij 'Pannekoekenhuis Belveren' hebben we twee keer genoten van de pannenkoeken. Niet alleen was de smaak heerlijk, ook het uiterlijk en de presentatie waren bijzonder goed. Een aanrader!

Meer foto's staan op de Belvilla-site
Het was af en toe regenachtig. Maar hier even niet...

donderdag 4 augustus 2011

Nieuwe pc

Er kan weer een pc aan de lijst van computers worden toegevoegd. Mijn nieuwe apparaat is dankzij de ssd en de Thermalright processorkoeler een stukje stiller dan de vorige.
Mijn laatste twee computers staan op Hardware.info. Zie de koppelingen (jaartallen) in onderstaande lijst.


Jaar

Processor

Besturingssysteem
(bij aanschaf)

Toen

Nu

2011

Intel Core i5 2500 3.3 GHz

Windows 7

Henk

Henk

2007

Intel Core 2 Duo
E6600 2.4 GHz

Windows Vista

Henk

Zolder

2005

AMD Sempron 2600+ 1.8 GHz

Windows XP

J JW

Zolder

2004

Pentium IV 2800

Windows XP

Henk

Afgevoerd 2011

2001

AMD K7 1.4 GHz

Windows ME

Henk

Afgevoerd 2009

1998

Pentium II 233 MHz

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1995

AMD ? 80 MHz ?

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1988

NEC V20 9,54 MHz

MS Dos 3.3

Henk

Afgevoerd

maandag 25 juli 2011

Weerselo 2011 (2)

Van 8 tot 21 juli waren wij op vakantie. Weer in Weerselo, de Belvilla bungalow aan de Molenhofweg. Iedere keer is er weer iets veranderd: nu waren de beeldbuis-tv, dvd-speler en satellietontvanger vervangen door een lcd-tv/dvd combinatie. De nieuwe satellietontvanger staat in de meterkast, met een infrarood-oog onder de tv. Netjes!

Ook nieuw deze keer was het tennissen. De tennisbaan van de nabijgelegen camping Molenhof was er niet meer. Vooraf had M. contact opgenomen met de Weerselose tennisvereniging en we mochten hun banen gebruiken. L. zit namelijk sinds vorig jaar op tennis (T.V. Alexanderstad, Rotterdam). En ze wilde erg graag tennissen in de vakantie. Dus heb ik zeven keer met haar een uurtje getennist. Met dank aan de gastvrijheid van de TVW (en de eigenaresse van ons huisje, die mij een racket leende)!
De vijf banen van de TVW.

Zoals gebruikelijk hebben we gewandeld (wandelnetwerk Twente) en gewinkeld (Enschede, Oldenzaal, Losser).
Bij Saasveld hebben wij ook een wandeling gemaakt. Er was nog net een plekje, op het dorpsplein.
Genieten in de avondzon achter de bungalow.

maandag 13 juni 2011

Familiedag

Vandaag, Tweede Pinksterdag, hadden we de jaarlijkse familiedag (van mijn kant). We zijn bij Kameryck (bij Kamerik) geweest (pitch & putt golf, luchtbuks- en handboogschieten). Inclusief lunch en buffet was het een hele dag en tevens bijzonder gezellig.

foto: http://www.kameryck.nl/
detail luchtbuks

detail handboog

woensdag 8 juni 2011

Fleur & Floor

Wij hebben voor enkele weken twee cavia's te logeren, Fleur en Floor.
Op onderstaande foto zie je ze nieuwsgierig naar de fotograaf kijken. Of ze staren angstig in de lens van het fototoestel. Hun emoties zijn ons nog niet altijd duidelijk.
Dat doet me denken aan de emotion chart van een Amerikaanse acteur.
Fleur (links) en Floor

zaterdag 21 mei 2011

De kortste weg

Mijn woonwerkfietsafstand is gedaald tot onder de 23 kilometer. Door een wegomlegging moest ik een andere route kiezen. Ik kwam in de nieuwbouw in Berkel terecht (tussen de Noordeindseweg en de Oostmeerlaan). Die is nog niet af. Maar het was wel korter. Gisteren was het de tweede keer deze maand (en de derde keer dit jaar) dat ik op de fiets naar mijn werk ging. Vanmiddag nog even een rondje Fascinatio / Prinsenland gedaan (15 km).
15 april 2011. Kleihoogt in de richting Meerweg / Oostmeerlaan. Inmiddels is het mogelijk hier rechtdoor te fietsen. Maar dan?

zondag 8 mei 2011

Vijf jaar weblog

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik deze weblog begon.
Hoera. Een feestrede (=iets langere post dan anders).

Waarom deze weblog?
1. In februari 2006 kocht ik mijn huidige digitale camera, de Canon Powershot A520. Digitale foto's zijn erg handig om op een website te zetten. Maar zo'n site had ik nog niet.
2. Begin 2006 was ik erg druk met de vierde module van mijn hbo-opleiding Management, Economie en Recht (MER). Die module, Projectmanagement, kostte mij zoveel moeite (stress), dat ik mij afvroeg: "Als ik me nu zo druk maak, waar maakte ik me vroeger dan eigenlijk druk over?". Als je dat vastlegt, kun je er, zoals nu, op terugkijken.
3. Ik wilde wel eens weten hoe dat werkte, zo'n weblog.

Vandaar dat ik hier begonnen ben met een digitaal dagboek. Het aantal berichten daalde al snel van 13 per maand (mei 2006) naar gemiddeld twee per maand. Wel merkte ik dat de geplaatste foto's inderdaad handig zijn om snel even iemand iets van je vakantie of zo te laten zien.

Wat is er gebeurd en veranderd in 5 jaar
 • Ik ben vijf jaar ouder geworden :-) ;
 • Mijn oudste dochter en zoon zijn het huis uit en getrouwd;
 • Ik heb een hbo-opleiding cum laude afgerond;
 • Ik ben al twee keer aangenomen op een andere baan bij het huidige bedrijf. En dat terwijl ik ruim 20 jaar op de eerste functie heb gezeten;
 • Mijn vader en moeder zijn overleden;
 • Het zelfstandig fietsen van L. is over: nadat ze een paar keer gevallen is, fietst ze alleen nog samen met mij op de tandem. Zomaar een stukje fietsen is er niet meer bij;
 • Sinds 1-1-2008 ben ik geen administrateur van de Commissie van Administratie en Beheer meer. Dat was ik vanaf 1-1-1998;
 • In mei 2009 ben ik benoemd (niet gekozen) tot ouderling;
 • En nog veel meer.

Waar ging / gaat deze weblog over
Over trivia. Zie vooral mei 2006 :-) ;
Over mijn hbo-opleiding (2005-2008) natuurlijk;
Over kerkorgel en mijn functie als amateur-kerkorganist: Af en toe schreef ik wat over de bladmuziek die ik gekocht had. Over de 'psalmencyclus' die ik sinds 2006 speel, schrijf ik misschien een keer een apart bericht.
Over hardlopen: op 19 april 2004 ben ik gestopt met roken. Ik ben gaan hardlopen om van de sigaretten af te blijven. In 2005, 2006 en 2007 heb ik aan de CBS-run meegedaan. Daarna was ik zeker van het roken af en ben ik ook met het hardlopen gestopt.
Over wandelingen en vakanties: vooral als dagboekaantekening en openbaar fotoalbum.
Over computers en aanverwante zaken. Op de lijst van computers kan de pc uit 2004 als 'afgevoerd' worden vermeld. JW heeft zijn nieuwe computer zelf betaald, dus die pc mag niet meer op mijn lijst. Dit jaar hoop ik weer een nieuw apparaat aan de serie te kunnen toevoegen.
Over moederdag. Dat was het vijf jaar geleden . En vandaag weer.

Op naar de tien jaar!


Voorburg 't Loo, 29 maart 2006. Gebruikt als voorblad voor een werkstuk over de NS voor de bovengenoemde vierde module van mijn hbo-opleiding


Voorburg 't Loo, 6 mei 2008. Ook in het OV is er heel wat veranderd...

zaterdag 7 mei 2011

Weerselo 2011 (1)

Toen we gisteren uit Weerselo wegreden, was dat met het idee "over negen weken zitten we hier lekker weer". Het was een heerlijke week in een vertrouwd huisje. Toch is het steeds een beetje anders.
Nieuw terrasmeubilair, het mooie uitzicht en de kip van de buren.

Er zaten veel rupsen, die lieten zich aan een draadje van de dakrand zakken.

Monkey, de hond van de eigenaresse van het huisje.

Wandelnetwerk Twente: de rode wandeling vanaf informatiepunt Borne.

zondag 1 mei 2011

Meivakantie 2011

Van vrijdag 29 april tot en met vrijdag 6 mei zitten HML weer in Weerselo.
Zo zag het huis er op 2 mei 2009 uit. Links het nieuw ingezaaide gras.
Het tuinhuisje op de achtergrond heeft een eigen veranda en buitenverlichting.

maandag 25 april 2011

Oukoop route

Tweede Paasdag.

Oukoop route.

8 - 9 km.

2,5 uur.

HML en J&L.



Oukoopse Molen


Alle hekjes konden open, op één na.

vrijdag 15 april 2011

Fietsen


Voor het eerst dit jaar ben ik op de fiets naar mijn werk gegaan. De afstand van Capelle Schollevaar naar Den Haag Leidschenveen is zo'n 23,5 km. 's Morgens was het nog koud (4 graden) en nevelig, 's middags was het zonnig en warmer (15 graden).
Het was een goede training voor de ronde van Kudelstaart :-). Daar schrijf ik later misschien nog wat over.


De Rotte.

Het Balijbos heen...

en het Balijbos terug.

dinsdag 29 maart 2011

Sharkoon Drivelink USB 3.0

Vrijdag heb ik bij Alternate de Sharkoon Drivelink USB 3.0 gekocht. Met dit apparaatje kun je interne SATA-schijfstations op je PC aansluiten. Of dat nu een harde schijf is of een dvd-speler. Je schuift aan de ene kant het schijfstation op de SATA-connector en aan de andere kant sluit je de meegeleverde stroomadapter en USB-kabel aan. Simpeler kan het haast niet.

Ik heb het uitgeprobeerd op de harde schijf uit mijn (JW's) overleden 2004-PC en het werkt perfect. Dat USB 3.0 sneller is dan 2.0 heb ik niet kunnen testen, de PC met USB 3.0 komt misschien later dit jaar.

Kosten Sharkoon Drivelink USB 3.0 bij Alternate:
€22,49 + €6,95 verzendkosten = €29,44.
Levertijd: 1 dag, vrijdagmiddag besteld, zaterdagmiddag bezorgd.
foto's: sharkoon.com

Vier jaar en 1 maand

Vier jaar en 1 maand. Zolang is het geleden dat ik hier het bericht "20 jaar en 5 maanden" schreef. Lezers die mijn weblog uit het hoofd kennen weten waarover dit gaat. Nu heb ik weer een andere baan bij hetzelfde bedrijf. De functie heeft nog steeds dezelfde naam maar nu ook dezelfde schaal. Wel twee etages hoger.
Een nieuwe start, ik kijk er naar uit!

dinsdag 15 maart 2011

51

Vandaag ben ik weer een jaar ouder. Met 49 kijk je uit naar de 50. 50 jaar is een feest. 51 is... weer een jaar ouder.
Het is wel een rare week nu. We zijn vooral bezig met de begrafenis aanstaande zaterdag. Ik heb toch nog wat cadeautjes en felicitatiekaarten gekregen.
Gecondoliteerd dan maar...

maandag 14 maart 2011

84

*Wommels, 31 juli 1926 - † Apeldoorn, 13 maart 2011
81

zondag 13 februari 2011

Hoenderloo

We (H&M) zijn weer terug van een weekend Hoenderloo (Landal Miggelenberg).
Vrijdag was het regenachtig en zijn we binnen gebleven bij open haard en dvd.

Zaterdag hebben we gewinkeld in Apeldoorn. 's Avonds volgens goed gebruik gegeten met broers en schoonzussen, deze keer bij de brasserie op het park.
Zondag was het weer een stuk beter, goed genoeg voor een aangename wandeling door het belendende bosperceel.

Entree van Landal Miggelenberg

donderdag 10 februari 2011

Outword

In Microsoft Word 2010 had ik een .docx bestand in de zogenaamde ‘compatibiliteitsmodus’. Omdat ik dacht dat het misschien wel een gewoon .doc bestand was, veranderde ik in de Verkenner de extensie van .docx in .doc.

Toen opende ik het bestand weer…


Nadat ik Word opnieuw startte, verscheen dit dialoogvenster:

En welk programma wilt u starten in de veilige modus?!

Zo zie je maar, ben je jaren bezig een programma te verbeteren, stop je er weer nieuwe fouten in!


zondag 30 januari 2011

Hoenderloo preview

Omdat we vanmiddag toch naar Apeldoorn gingen, zijn L. en ik op de terugweg even langs Landal Miggelenberg gereden. Kon L. zien waar haar vader en moeder over twee weken een weekend heengaan. Zij logeert dan in Berkel. Daar heeft ze zin in. En wij ook!