zaterdag 21 mei 2011

De kortste weg

Mijn woonwerkfietsafstand is gedaald tot onder de 23 kilometer. Door een wegomlegging moest ik een andere route kiezen. Ik kwam in de nieuwbouw in Berkel terecht (tussen de Noordeindseweg en de Oostmeerlaan). Die is nog niet af. Maar het was wel korter. Gisteren was het de tweede keer deze maand (en de derde keer dit jaar) dat ik op de fiets naar mijn werk ging. Vanmiddag nog even een rondje Fascinatio / Prinsenland gedaan (15 km).
15 april 2011. Kleihoogt in de richting Meerweg / Oostmeerlaan. Inmiddels is het mogelijk hier rechtdoor te fietsen. Maar dan?

zondag 8 mei 2011

Vijf jaar weblog

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik deze weblog begon.
Hoera. Een feestrede (=iets langere post dan anders).

Waarom deze weblog?
1. In februari 2006 kocht ik mijn huidige digitale camera, de Canon Powershot A520. Digitale foto's zijn erg handig om op een website te zetten. Maar zo'n site had ik nog niet.
2. Begin 2006 was ik erg druk met de vierde module van mijn hbo-opleiding Management, Economie en Recht (MER). Die module, Projectmanagement, kostte mij zoveel moeite (stress), dat ik mij afvroeg: "Als ik me nu zo druk maak, waar maakte ik me vroeger dan eigenlijk druk over?". Als je dat vastlegt, kun je er, zoals nu, op terugkijken.
3. Ik wilde wel eens weten hoe dat werkte, zo'n weblog.

Vandaar dat ik hier begonnen ben met een digitaal dagboek. Het aantal berichten daalde al snel van 13 per maand (mei 2006) naar gemiddeld twee per maand. Wel merkte ik dat de geplaatste foto's inderdaad handig zijn om snel even iemand iets van je vakantie of zo te laten zien.

Wat is er gebeurd en veranderd in 5 jaar
 • Ik ben vijf jaar ouder geworden :-) ;
 • Mijn oudste dochter en zoon zijn het huis uit en getrouwd;
 • Ik heb een hbo-opleiding cum laude afgerond;
 • Ik ben al twee keer aangenomen op een andere baan bij het huidige bedrijf. En dat terwijl ik ruim 20 jaar op de eerste functie heb gezeten;
 • Mijn vader en moeder zijn overleden;
 • Het zelfstandig fietsen van L. is over: nadat ze een paar keer gevallen is, fietst ze alleen nog samen met mij op de tandem. Zomaar een stukje fietsen is er niet meer bij;
 • Sinds 1-1-2008 ben ik geen administrateur van de Commissie van Administratie en Beheer meer. Dat was ik vanaf 1-1-1998;
 • In mei 2009 ben ik benoemd (niet gekozen) tot ouderling;
 • En nog veel meer.

Waar ging / gaat deze weblog over
Over trivia. Zie vooral mei 2006 :-) ;
Over mijn hbo-opleiding (2005-2008) natuurlijk;
Over kerkorgel en mijn functie als amateur-kerkorganist: Af en toe schreef ik wat over de bladmuziek die ik gekocht had. Over de 'psalmencyclus' die ik sinds 2006 speel, schrijf ik misschien een keer een apart bericht.
Over hardlopen: op 19 april 2004 ben ik gestopt met roken. Ik ben gaan hardlopen om van de sigaretten af te blijven. In 2005, 2006 en 2007 heb ik aan de CBS-run meegedaan. Daarna was ik zeker van het roken af en ben ik ook met het hardlopen gestopt.
Over wandelingen en vakanties: vooral als dagboekaantekening en openbaar fotoalbum.
Over computers en aanverwante zaken. Op de lijst van computers kan de pc uit 2004 als 'afgevoerd' worden vermeld. JW heeft zijn nieuwe computer zelf betaald, dus die pc mag niet meer op mijn lijst. Dit jaar hoop ik weer een nieuw apparaat aan de serie te kunnen toevoegen.
Over moederdag. Dat was het vijf jaar geleden . En vandaag weer.

Op naar de tien jaar!


Voorburg 't Loo, 29 maart 2006. Gebruikt als voorblad voor een werkstuk over de NS voor de bovengenoemde vierde module van mijn hbo-opleiding


Voorburg 't Loo, 6 mei 2008. Ook in het OV is er heel wat veranderd...

zaterdag 7 mei 2011

Weerselo 2011 (1)

Toen we gisteren uit Weerselo wegreden, was dat met het idee "over negen weken zitten we hier lekker weer". Het was een heerlijke week in een vertrouwd huisje. Toch is het steeds een beetje anders.
Nieuw terrasmeubilair, het mooie uitzicht en de kip van de buren.

Er zaten veel rupsen, die lieten zich aan een draadje van de dakrand zakken.

Monkey, de hond van de eigenaresse van het huisje.

Wandelnetwerk Twente: de rode wandeling vanaf informatiepunt Borne.

zondag 1 mei 2011

Meivakantie 2011

Van vrijdag 29 april tot en met vrijdag 6 mei zitten HML weer in Weerselo.
Zo zag het huis er op 2 mei 2009 uit. Links het nieuw ingezaaide gras.
Het tuinhuisje op de achtergrond heeft een eigen veranda en buitenverlichting.