maandag 21 december 2009

Sneeuw

De vorige week: maandagavond kerkenraadsvergadering, dinsdagavond huisbezoeken, woensdagavond adventsbijeenkomst in de kerk en daarna iemand van een klussenbedrijf voor het bekijken van een klusplan, donderdagmiddag en -avond een uitje van het werk in Delft. Omdat er sinds donderdag sneeuw ligt en ik geen risico wilde lopen (nog meer) vertraging met de trein op te lopen en omdat ik al vier avonden weg was geweest en omdat ik de week GEWOON ZAT was, heb ik vrijdag vrij genomen.

Zaterdag zijn we meubels gaan kijken bij de Winckelaer in Strijen. Onze eettafel en -stoelen hebben we daar (jaren geleden) gekocht. De zaak was veranderd (paste minder bij onze smaak). Daarna zijn we doorgereden naar de familie in de Mookhoek. De doorgaande wegen waren goed berijdbaar.

Zondagochtend was er weer meer sneeuw gevallen. Fietsen was, zeker met Lisanne, geen doen en dus hebben we de auto sneeuwvrij gemaakt en zijn we naar de kerk geglibberd. 's Middags zijn M+H gaan lopen, JW pastte op L. En het ging weer sneeuwen.

Vandaag (maandag) en morgen raadt de Nederlandse Spoorwegen de reizigers af om met de trein te gaan. Daarom heb ik vrij genomen totdat de situatie verbeterd. Het is misschien wel mogelijk om op kantoor te komen maar ik wil ook weer graag terug. Want er is (3e maandag achter elkaar) vanavond weer kerkenraadsvergadering. En morgen weer twee huisbezoeken...



...je kunt niet eens even lekker buiten zitten...

maandag 7 december 2009

Begin december...

...vieren we Sinterklaas. Vrijdag 4 december bij ons thuis. Iedereen was er, we waren met z'n negenen. Het was reuzegezellig. Ik heb er weer een muziekboek bij (VOGG 2009).
Zaterdag was het rustig, iedereen ging ergens anders Sinterklaas vieren. Alleen HML waren thuis. Zondag had ik vrij (op het organistenrooster) en 's middags ben ik met L. naar Apeldoorn geweest, op bezoek bij opa Gerlof.
Deze week kerkenraadsvergadering, twee huisbezoeken, adventsbijeenkomst, wijkbezoek en dan is het vrijdag. Dat weekend gaat L. logeren in Berkel. Misschien kan ik dan gaan kijken en luisteren naar een ander sinterklaascadeau: "Pronkjuwelen in Stad en Ommeland" (boek, dvd, 5 cd's). Dat gaat over orgels (hoe kan het ook anders!).

vrijdag 27 november 2009

Bladmuziek

De laatste weken heb ik mijn bladmuziekverzameling weer eens aangevuld:


Dick Sanderman, Psalmen 6 (Psalm 6, 16, 26, 36, 46, 56, 66, 96, 106, 126, 136 en 146).
Bijna drie jaar na deel 5 eindelijk deel 6. Afwisselend en fijn om te spelen. En nu wachten op deel 7, 8, 9 en 0. Dat laatste deel moet inderdaad deel 0 heten, omdat daar de psalmen in komen die op een 0 eindigen.


Willem van Twillert, Psalmharmonisaties met een tegenstem, Vol. II.
Met eindelijk eens een zetting met tegenstem over psalm 135 (maar die had ik, volgens een voormalig orgelleraar, natuurlijk ook zelf kunnen schrijven...).


Margaretha Christina de Jong, Psalmen en gezangen voor orgel, deel 7 (Praeludium & Partite diverse sopra: Magnificat (Lofzang van Maria)).
Een partita is altijd handig om een geschikte variatie voor tijdens de dienst te kunnen kiezen.


Christian Ingelse, Drie Psalmbewerkingen voor orgel.
Mooie muziek, soms wel lastig te spelen voor mij. Door de lengte beter passend voor de dienst dan tijdens. Bevat psalm 149 die eerder verscheen in het Berkenwouder Orgelboek. Zoek de verschillen!


Gerard de Wit, Psalmbewerkingen voor orgel.
Bruikbare muziek. Bevat, onder andere, intonaties van een hele bladzijde. Dat is wel lang voor een intonatie, vind ik.


Ab Weegenaar, Psalm 5 (Koraalbewerking voor orgel).
Een genoteerde improvisatie. Uit het voorwoord: "Een mooie - introverte - registratie is geboden, en u zult het zien: de Broeders en Zusters in de kerk zullen dan ook minder geneigd zijn tot luidruchtige conversatie...". Dat ga ik een keer uitproberen.


Dick Sanderman, Uw liefde doet mij zingen.
Betreft een vervolg op de bundel "Glorie aan God". Het zijn bewerkingen van liederen uit de Evangelische Liedbundel. Ze zijn ontstaan uit een samenzangavond met als doel "de ELB te verkennen en proefondervindelijk vast te stellen in hoeverre deze liederen met orgelbegeleiding gezongen kunnen worden." Kan ik op een (enigzins) verantwoorde manier ook eens 'populaire liedjes' spelen.


Dick Sanderman, Psalm- en liedbewerkingen (voor orgel met een of twee melodie-instrumenten ad lib.).
Gezocht: instrumentalist die zelfstandig de niet-orgel partij kan instuderen en spelen.


De stand is nu:
442 boeken met 4520 stukken van 438 componisten.
En het moet nog Sinterklaas worden...

dinsdag 20 oktober 2009

Mastbos

Zaterdag 17 oktober hebben we (HML) het begin van de herfstvakantie gevierd met een wandeling van 8 kilometer in en om het Mastbos bij Breda. De routebeschrijving kwam weer uit de ANWB wandelbox.

Het Mastbos, open plek bij de Zeven Heuveltjes

Scherpenzeel

Toen ik in 2006 met deze weblog begon, kwamen we net terug van een midweek in Scherpenzeel (Landal bungalowpark Klein Ruwinkel).

9-10-11 oktober jl. zaten we (M+H) er weer. We hebben gewinkeld en gewandeld. En lekker gegeten, in eetgelegenheden op het park. Op zaterdag zijn we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Die avond hadden we familieoverleg in Mona's (een goed excuus om met z'n zessen uit eten te gaan).


Bos bij kasteel Stoutenburg

vrijdag 2 oktober 2009

Computers

Het besturingssysteem Linux is voor mij grotendeels onbekend terrein. In 2006 had ik Knoppix al eens proberen te installeren. De live cd werkte perfect, met internetverbinding en al. De installatie op de harde schijf gaf eerst ‘kernel panic’ en later een installatie zonder internet. Dat zou ik ‘later’ nog wel eens bekijken.


’Later’ werd zomer 2009. De lawaai-pc uit 2001 heb ik als knutsel pc afgevoerd en vervangen door de computer die ik in 2005 voor de jongens kocht. Die had J. eerst meegenomen naar Rotterdam Zuid. Toen hij een nieuwe pc kocht, kreeg ik het apparaat uit 2005 weer terug om te knutselen.


Het geknutsel heeft na een aantal pogingen geleid tot een dual boot installatie met Windows 7 RC1 en Ubuntu 9.04. De boot manager werd er door Ubuntu bijna automatisch bij geleverd, dus dat was niet zo moeilijk. ‘Later’ ga ik daar weer mee verder knutselen (2012?)

Omdat ik hardwarematig niet zoveel aan mijn computers verander, zijn mijn pc’s altijd te onderscheiden naar de aanwezige processor:


Jaar

Processor

Besturings-systeem

(bij aanschaf)

Toen

Nu

2007

Intel Core 2 Duo
E6600 2.4GHz

Windows Vista

Henk

Henk

2005

AMD Sempron 2600+ 1.8 Ghz

Windows XP

J JW

Zolder

2004

Pentium IV 2800

Windows XP

Henk

JW, sinds 2007

2001

AMD K7 1.4Ghz

Windows ME

Henk

Afgevoerd 2009

1998

Pentium II 233 Mhz

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1995

AMD ? 80 Mhz ?

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1988

NEC V20 9,54 Mhz

MS Dos 3.3

Henk

Afgevoerd


Dit is het eerste bericht op mijn blog dat ik met Microsoft Writer heb geschreven.

donderdag 24 september 2009

xs4all (2)

Een week geleden heb ik bij xs4all een klacht ingediend over de vervelend verlopen overstap van ADSL XS4ALL/KPN naar XS4ALL Only. Vandaag kwam het antwoord:

Ik vind het jammer dat er op uw locatie geen hogere snelheid leverbaar is dan wat u nu haalt.
Om die reden bent u ook overgezet naar een ADSL Start abonnement. U betaalt dus nu wel een gepast bedrag voor de snelheden die u afneemt.
U heeft ook de kosten voor een downgrade niet hoeven te betalen.
Hiermee bent u alsnog goedkoper uit dan als u de dienst via KPN afneemt.
Als u nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag van u.

Netto resultaat van de overstap: een nieuw modem en een abonnement dat 10 euro per maand goedkoper is.

Als het inderdaad technisch niet mogelijk is om een hogere snelheid te leveren, kan een andere ADSL provider dat ook niet. Het koperdraadje in mijn huis blijft naar dezelfde wijkcentrale lopen. Internet sneller dan 3 Mbit/s kan "op mijn locatie" alleen via Ziggo?

donderdag 17 september 2009

xs4all

In 2005 stopte mijn toenmalige ADSL provider Hccnet ermee. De klanten werden overgedragen aan XS4ALL maar in tweede instantie kreeg je nog wat bedenktijd of je wel bij het iets duurdere XS4ALL klant wilde worden. Toen ging mijn internetverbinding haperen (volgens de helpdesk was mijn modem stuk). De keus voor XS4ALL in ruil voor een nieuw modem was toen snel gemaakt. Zowel Hccnet als XS4ALL gebruikten in die tijd het KPN netwerk.

Uiteindelijk had XS4ALL twee soorten abonnementen: via KPN (die had ik) en XS4ALL Only. Deze hadden dezelfde prijs.
Halverwege 2009 deelde XS4ALL mee dat XS4ALL/KPN duurder zou worden. Het was (nog steeds) mogelijk over te stappen naar XS4ALL Only, waarvan de prijs gelijk bleef. Bovendien is XS4ALL Only sneller (Voor mijn ADSL Lite abonnement 8 MBit/s download tegen 3 MBit/s bij XS4ALL/KPN).

Ik besloot over te stappen naar XS4ALL Only. Hieronder een verslag. De regels beginnend met “XS4ALL:” komen uit het online statusoverzicht van de overstap.

XS4ALL: 29-07-2009 Ingediend
Uw aanvraag voor ADSL is door XS4ALL ontvangen. Uw aanvraag wordt automatisch verstuurd naar onze netwerkpartner.

XS4ALL: 30-07-2009 Bevestigingsbrief
XS4ALL heeft U een bevestigingsbrief van deze aanvraag verstuurd.

XS4ALL: 30-07-2009 Verstuurd
Uw aanvraag is door XS4ALL verstuurd naar onze netwerkpartner.

XS4ALL: 31-07-2009 Bevestigd
Onze netwerkpartner heeft bevestigd dat levering op uw locatie technisch mogelijk is.

Augustus 2009
Internetverbinding valt eerst kort (ca. 30 minuten) per dag weg. De storingen duren steeds langer. Het power-lampje van het modem (Thomson Speedtouch 546) blijft eind augustus heel vaak rood. Het modem probeert dan weer op te starten, eerst lukt het om DSL verbinding te krijgen (DSL lampje groen, Internet lampje blijft uit). Later lukt DSL ook niet meer.
Nog geen bericht of omzetting XS4ALL/KPN naar XS4ALL Only al klaar is.

Maandag 31 augustus 2009 19:00 uur
Helpdesk bellen. Eerst afdeling abonnementen (10 minuten wachttijd). Medewerkster vertelt dat ‘vanavond of vannacht’ de omzetting naar XS4ALL Only gaat plaatsvinden. Toevallig! Voor de verbindingsproblemen geeft ze me de technische helpdesk (45 minuten wachttijd). Deze medewerker constateert op basis van enkele vragen dat het modem defect is. Een gratis nieuw modem bij 1 jaar contractverlenging wil hij voor me regelen, maar het lukt hem niet dit in het systeem vast te leggen. Dit komt omdat ik niet meer als klant in dit systeem aanwezig ben, waarschijnlijk door de omzetting naar XS4ALL Only. Medewerker raadt me aan de volgende dag de afdeling abonnementen te bellen voor een gratis modem.
Dit is de tweede keer dat mijn modem tijdens een overgangsperiode defect raakt. Toevallig!

Dinsdag 1 september 2009 (ochtend)
Helpdesk afdeling abonnementen bellen (enkele minuten wachttijd). Gratis modem in ruil voor 1 jaar contractverlenging besteld. Levertijd volgens medewerker 5 werkdagen.

XS4ALL: 01-09-2009 Technisch gereed
Uw telefoonlijn is geschikt gemaakt voor XS4ALL Only.

XS4ALL: 01-09-2009 Opgeleverd
De dienst is aan u opgeleverd. ADSL wordt vanaf nu door XS4ALL in rekening gebracht.

Zaterdag 5 september 2009
Nieuw modem (Fritz!Box Fon WLAN 7170) bezorgd. Vlekkeloze installatie, tot de test van de internetverbinding. Die mislukt. Het modem uit/aan gezet. Internetverbinding! Na een half uur is de verbinding weer verbroken. Modem uit/aan helpt niet. Wel DSL verbinding. Oude modem nog even geprobeerd maar die doet het echt niet meer (geen DSL, powerlampje rood en soms groen).

Zondag 6 september 2009
’s Avonds het modem nog geprobeerd. DSL-lamp blijft knipperen, geen verbinding. Later blijkt er deze dag een landelijke storing in XS4ALL Only te zijn geweest. Misschien lag het daar aan?

Dinsdag 8 september 2009 (avond)
DSL verbinding ja, internetverbinding nee. Wegens werk en vergadering gisteren kan ik nu pas de technische helpdesk bellen. Wachttijd 37 minuten. Volgens medewerker liggen mijn verbindingsproblemen aan de capaciteit van de upload (in het plaatselijke ADSL-netwerk, neem ik aan). Die zit bijna op 100%. Als je daar overheen gaat, dan valt de internetverbinding uit. Hij zet mijn upload snelheid terug naar 768 kb/s. Het kan 24 uur duren voordat het effect heeft, maar soms al na twee uur, aldus de medewerker. Als dat niet helpt, moet ik morgen maar weer bellen.
Een uur na het gesprek heb ik weer internetverbinding. Na twee uur (rond 22:30) is de internetverbinding weer weg. Later blijkt dat er deze avond een landelijke storing in XS4ALL Only (ex-Hccnet) te zijn geweest. Misschien lag het daar aan?

Woensdag 9 september 2009
Bij thuiskomst modem uit/aan. Internetverbinding vanaf 18:01 uur (volgens webinterface modem). Na 23:00 uur begint de verbinding erg traag te worden. Daarna is de internetverbinding weer weg.

Donderdag 10 september 2009
06:30 uur geen internetverbinding volgens browser. Volgens modem internetverbinding vanaf 01:19 uur. Misschien geeft het modem niet de laatste stand weer? Geen tijd om het te verversen. Modem uit/aan en naar mijn werk. Als ik weer thuis ben geeft het modem ‘connected since 06:39’. Blijkbaar heeft de verbinding de hele dag standgehouden. Ook ’s avonds blijft de verbinding goed.

Vrijdag 11 september 2009
’s Ochtends weer geen internetverbinding. Modem uit/aan. Dat helpt, weten andere gezinsleden inmiddels ook. Connected since 10:19. Om 21:00 uur wordt internet weer traag. Connected since 21:10 (blijkbaar is de verbinding weg geweest). Modem uit/aan. Connected since 21:23. Soms heel trage verbinding. Modem uit/aan ca. 00:15 uur.

12.09.09 00:04:35 Internet connection established successfully. IP Address: xxx.xxx.xxx.xxx, DNS servers: xxx.xxx.xxx.xxx and xxx.xxx.xxx.xxx, Gateway: xxx.xxx.xxx.xxx, Broadband PoP: dr9.d12
12.09.09 00:03:57 Internet connection cleared.
12.09.09 00:03:57 PPPoE error: Timeout.
12.09.09 00:03:44 Internet connection cleared.
12.09.09 00:03:44 PPPoE error: Timeout.
11.09.09 23:58:43 Internet connection cleared.
11.09.09 23:58:43 Timeout during PPP negotiation.
11.09.09 23:58:43 Internet connection cleared.
11.09.09 23:57:28 Timeout during PPP negotiation.
11.09.09 23:57:28 Internet connection cleared.
11.09.09 23:55:47 Internet connection established successfully. IP Address: xxx.xxx.xxx.xxx, DNS servers: xxx.xxx.xxx.xxx and xxx.xxx.xxx.xxx, Gateway: xxx.xxx.xxx.xxx, Broadband PoP: dr9.d12

Zaterdag 12 september 2009
Modem connected since 00:16. Verbinding OK.
’s Middags naar de helpdesk gebeld. Volgens deze medewerker liggen de problemen aan de afstand tot de wijkcentrale. Hij zet de snelheid terug naar 50% (512 kBit/s upload). Als ik protesteer dat de afstand tot de wijkcentrale niet veranderd is (ik ben niet verhuisd!) en dat een 8 Mbit/s abonnement toch sneller moet zijn dan een 3 Mbit/s abonnement, zegt hij dat ik maar een klacht moet indienen. Misschien kan ik dan wel geld terug krijgen of zo.
Vanaf 16:20 uur is de verbinding stabiel.

Donderdag 17 september 2009
Connected since 12/09/2009, 16:20. De verbinding is stabiel gebleven. Volgens de webinterface van het modem is de DSL verbinding 3072 kBit/s down en 512 kBit/s up. Ook in de praktijk is mijn downloadsnelheid nu hetzelfde als voor de overstap, namelijk ongeveer 320 kbyte/s.
Punt 1 van ‘Vijf voordelen van ADSL (XS4ALL Only)’: Sneller internet.
Ik ga een klacht indienen.

XS4ALL links:

maandag 24 augustus 2009

Breda

Lang, lang geleden hadden mijn oudste zoon en ik het idee om een rondje Breda te fietsen. Inmiddels is hij het huis al uit, maar uiteindelijk was het maandag 17 augustus zover: we gingen naar Breda. Tegen 9:00 uur ontmoetten we elkaar op het fietspad langs de A16 bij Rotterdam Zuid. J. wist de weg tot Dordrecht, ik van Dordrecht naar de Moerdijkbrug.

Moerdijkbrug

Vanaf de Moerdijkbrug fietsten we de Lf11 route. Langs Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Helkant, Wagenberg en Terheijden, allemaal dorpen en buurten van de gemeente Drimmelen. Deze route was een beetje een omweg, maar wat betreft omgeving wel de moeite waard. Om een uur of twaalf waren we in Breda.

Vroeger woonden mijn grootouders in de Eleonorastraat in Breda, in een wijkje met noodwoningen van vlak na WOII. Dat is nu slechts een herinnering, de nieuwbouw is klaar, zo te zien. Er was zelfs geen straatnaambordje meer.

v/h Eleonorastraat...


Ginnekenmarkt

De Ginnekenmarkt was nog als vanouds.
Na een tussenstop in de Karnemelkstraat (dat verkopen ze in ieder geval niet bij de Mac), reden we via de kortste weg en met soms een slopende westenwindkracht 4 tegen terug naar de Moerdijkbrug. Op de brug hadden we gelukkig echt zijwind en naar Dordrecht zelfs soms wind mee. Om kwart voor vijf namen we afscheid van elkaar op het ontmoetingspunt van 's morgens. Daarna mocht ik weer de Van Brienenoordbrug over (naar boven 12 km/u in de eerste versnelling, angstig langs de middenstreep). Om tien voor half zes was ik weer thuis.

Totaal gefietst: 130 km;
Reistijd: ca. 9 uur;
Fietstijd: ca. 7 uur.

dinsdag 18 augustus 2009

Engherkade route (Montfoort)

We hebben met zijn tweeën (L. was uit logeren in Berkel) afgelopen zaterdag weer een Groene Hart-wandeling gedaan. De Engherkade route (12 km) zijn we in Montfoort begonnen. Van daar liepen we naar Linschoten, over graskades en kwakels (hoge bruggetjes). Bij Huis te Linschoten waren we al eerder geweest, maar toen had ik mijn camera niet bij me. Vanaf Linschoten liepen we langs twee niet bijster interessante vaarten over asfaltwegen weer terug naar Montfoort.

Gezicht op Montfoort


Kwakel bij Huis te Linschoten


Toegangshek naar Huis te Linschoten


Montfoort ligt aan de Hollandse IJssel

maandag 17 augustus 2009

Ruurlo (en De Lutte)

Van vrijdag 31 juli tot vrijdag 7 augustus was L. op kamp in De Lutte. Ze mocht eerst nog even kennismaken met ons vakantiehuis bij Ruurlo. Nadat we haar weg hadden gebracht hebben we genoten van een rustige week met hoofdzakelijk mooi weer.
Ons huis was gelegen op 't Sikkeler (www.sikkeler.nl), een bijzonder deftig (dàftig) bungalowpark enkele kilometers onder Ruurlo, bij de provinciale weg Ruurlo - Zelhem.


Op zaterdag hebben we daar een wandeling van 26 km gemaakt met oudste broer & schoonzus. Deze wandeling loopt vlak langs ons park en is afkomstig uit het boekje "Achterhoekse wandelingen, veertien dagwandelingen" van Henk Meinen en Gerard Wubbels (zie
In totaal hebben we deze vakantie meer dan 50 km gewandeld. Op dinsdag hebben we 50 km gefietst, hoofdzakelijk via knooppunten, naar Zelhem, Hengelo (Gld), Vorden, Lochem, Barchem en Ruurlo.


Saksische boerderij op de ANWB-wandelboxroute bij Aalten

Stadswandeling Zutphen

We hebben genoten van een bijzonder luxe bungalow en ook lekker buiten in de zon gezeten. Wat gaat een week dan snel voorbij!


dinsdag 28 juli 2009

Sibculo

Van maandag 20 tot vrijdag 24 juli hadden wij (HML) last minute een huisje gehuurd bij Landal De Vlegge in Sibculo (gemeente Hardenberg). Door de last minute moesten we 'helaas' een luxe bungalow nemen (sauna, zonnebank, breedbeeld LCD-tv).
We hebben gewinkeld, gewandeld (Kloosterhaar en Gramsbergen) en pannenkoeken gegeten.




vrijdag 12 juni 2009

Zoetermeer

Zaterdag 6 juni liepen we met zijn tweeën weer een Groene Hart wandeling. L. was uit logeren.
De route is uitgezet op het voormalige Floriade terrein. Dit gebied is na de Floriade gedeeltelijk bebouwd en van de rest heeft men 'bos' gemaakt.
We begonnen bij de stadsboerderij, op de grens van bebouwing en bos. Eerst liepen we door de bebouwing en kwamen we langs winkelcentrum Rokkeveen. Een winkelcentrum waren we nog niet eerder bij een Groene Hart wandeling tegengekomen.

De Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Op de achtergrond de fietsbrug over de A12

Volgens de beschrijving konden de paden drassig zijn. Van het boekje is alweer een nieuwe druk verschenen. Maar daar staat ook niet in dat in 2009 de paden geasfalteerd zijn, dus dat drassige viel reuze mee.

Links op de foto: een Italiaanse populier (dat stond op het bordje...)

De route was soms wat lastig om te volgen omdat er een paar routebordjes ontbraken. Gelukkig staat er een kaartje in het wandelboekje.
Mijn fietsroute naar kantoor loopt langs het Balijbos. Daar was de weg nog gedeeltelijk een zandpad. De wandelroute liep daar ook langs en het fietspad was nu af. Vandaag had ik kunnen gaan fietsen, als er geen NW windkracht 4 had gestaan. Ik wil wel tegenwind op de heenweg, maar niet zo veel.

zaterdag 30 mei 2009

Kralingen

Vorige week zaterdag hebben we (HM) voor de vierde keer een wandeling uit de ANWB wandelbox gelopen. Deze wandeling loopt vanaf de Kralingse Plas door de wijk Kralingen, waar M. geboren is. Het weer was lekker en het Kralingse Bos druk. Buiten de parkeerplaatsen en de horeca was het daarentegen opvallend rustig.

Sinds mijn bevestiging als ouderling (het 'oud' gedeelte begrijp ik wel) op de zondag na de vakantie in Weerselo, heb ik twee kerkenraadsvergaderingen en twee huisbezoeken gehad. Al doende leert men, niet waar?

Met het bezoek aan Apeldoorn vandaag, de belijdenis van JW e.a. morgen en de gemeentedag in het Schollebos a.s. maandag tweede pinksterdag, is dit weekeinde wel vol.

Molen aan de Kralingse Plas, gezien vanuit het Kralingse Bos

zaterdag 9 mei 2009

Meivakantie Weerselo

De tweede week van de meivakantie hebben we (HML) in een vakantiehuisje bij Weerselo doorgebracht.

Meer foto's van het huis staan op de tab "Foto's" op de Belvilla-site.
We hebben gewandeld bij Ootmarsum, Oldenzaal en Delden.

bij Ootmarsum...

In Oldenzaal en Losser hebben we gewinkeld. Speciaal voor L. zijn we naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. Verder hebben we genoten van de rust in en om het huisje, waar  we in 2004 en 2005 ook al waren geweest. Toen gingen we steeds 2 weken in de zomervakantie. Het huisje is éen van onze favorieten in Nederland. Het ligt aan een zandweg vlak bij het kanaal Almelo-Nordhorn. Tegenwoordig zijn er in de omgeving fietsknooppuntenroutes, die moeten we nog eens uitproberen...

Kanaal Almelo-Nordhorn. Het huisje ligt aan de overzijde van het akkerland rechts.

maandag 13 april 2009

Linschoten

Deze tweede paasdag was het ook erg lekker weer om te gaan wandelen. We (HML) hebben voor het eerst een wandeling gelopen uit de ANWB Wandelroutebox Nederland, nummer 43 van de 100. Het beginpunt van de wandeling is in Linschoten en het is een rondje van 7 km om het landgoed Linschoten heen. Zowel het plaatsje als het landgoed zijn schitterend.


En echt waar, volgende keer neem ik mijn camera mee...
(foto: http://www.hugokotestein.nl/oudesite/foto's/landgoedlinschoten.jpg)

zaterdag 28 maart 2009

Krimpenerwaard

Vanmiddag zijn we (HML) via Gouda en Stolwijk naar Berkenwoude en Lekkerkerk gereden. Vooral de weg tussen de dorpjes Stolwijk en Berkenwoude (5 km) voert langs een fraai stukje Nederlands landschap. 
In Berkenwoude hebben we de auto bij de Nederlands Hervormde kerk geparkeerd en zijn we een rondje door het dorp gelopen. We kwamen ook langs de kerk van de Gereformeerde Gemeente. In dat gebouw staat het voormalige orgel uit de GG-kerk in Bodegraven. Nadat het orgel overgeplaatst was, is het gebouw in Bodegraven overgenomen door de gkv. In de gkv van Bodegraven heb ik orgelles gehad, helaas nà de overplaatsing van dit orgel. Mijn lesorgel was een stuk minder...
Vervolgens zijn we naar Lekkerkerk gereden om wat te winkelen. We zijn ook nog even naar de Lek gewandeld. De weg van Bergambacht naar Krimpen aan den IJssel was hier en daar danig opgebroken. Je vraagt je dan af wat ze aan het doen zijn. Zie www.n210.nl, dus.

maandag 23 maart 2009

Putten

Afgelopen weekeinde hadden we (HM) in een vakantiehuisje gehuurd in Putten (Landal Heihaas). Dit uitje was een cadeau voor mijn verjaardag.
Vrijdag: winkelen in Putten, eten bij de Italiaan in Putten;
Zaterdag: wandelen in het Puttense Bos en langs het Solse Gat (3 uur), eten bij de Chinees in Putten;
Zondag: naar de Westerkerk in Ermelo, koffie drinken bij de a.s. schoonfamilie van JW, 's avonds eten gehaald op het park, inpakken en wegwezen.
Het weer was (vooral zaterdag) schitterend! (zonnig, 11°C)

Dat moeten we vaker doen!!



Landgoed Schovenhorst

Het Puttense Bos

Geen bijzonder mooi huisje, wel met ligbad en voor het eerst voor ons: met internet (via set-top box op de televisie)

zaterdag 28 februari 2009

Eigen kamer

Er zijn al bijna 3 maanden verstreken sinds mijn laatste bericht hier. Alsof er niets gebeurd is in die tijd. Soms is er inderdaad weinig bijzonders aan de hand, thuis en op het werk.
Eens per drie weken in Amersfoort op bezoek en de post meenemen is veranderd in eens per drie weken in Apeldoorn op bezoek en die post wordt nu thuis bezorgd.
Vorige week (20-02-2009) hadden we feest. T&B zijn getrouwd, in Alphen aan den Rijn. En omdat we de week daarvoor ook al een trouwerij hadden, waren we begin dit jaar volop bezig met stukjes schrijven, foto's scannen en dat soort zaken.
Wat ook veranderd is, is de plek waar ik dit intoets. Ik heb weer een eigen kamer. JW is verhuisd naar de slaapkamer aan de voorkant van het huis. Dus er is ijverig geschoven met de meubels. De kamers zijn geverfd, behangen en van nieuwe plinten en vloerbedekking voorzien. Het meeste werk hebben we laten doen.



2006, voordat JW de kamer betrok



vandaag