maandag 29 oktober 2012

Twenhaarsveld

Dit weekend zijn we met z'n tweeën naar Landal Twenhaarsveld (Holten) geweest.
Genoten van de herfstkleuren en het zonnige weer! We zijn twee keer naar Nijverdal gegaan (vrijdag winkelen en zondag kerk) en hebben twee routes van het wandelnetwerk Twente gelopen.
Zaterdag liepen we de route van 9 km. die ook over het bungalowpark loopt, die wandeling konden we vanuit het huisje beginnen. Zondag hebben we voor de wandeling de auto bij station Holten neergezet. Van daar zijn we heen en weer naar de Holterberg gelopen. Heen en weer was mooi, maar de Holterberg is een verzameling vreetschuren bij een te grote parkeerplaats. Als je daar verder dan een hondenriemlengte vanaf loopt, heb je er geen last meer van.
Dit Landal-park hadden we al eens eerder bezocht. In 2001 waren we hier met onze toen 11- en 14-jarige zoons. Waar blijft de tijd!
Herfstkleuren
Het luxe huisje (luxe van binnen)
...van binnen.

woensdag 24 oktober 2012

Herfstvakantie

Deze week ben ik vrij. Een mooie gelegenheid om wat te "klussen" op zolder. Daar stonden twee oude pc's uit 2005 en 2007 (zie de lijst met computers).
Van de oudste had ik een back-up gemaakt van de Windows XP-installatie met het programma DriveImage XML van Runtime Software, om ervaring op te doen met images en zo. Daarna heb ik Ubuntu er op gezet en later de harde schijf weer leeg gemaakt en geformatteerd. Nadat ik gisteren geconstateerd had dat de back-up van Windows XP goed teruggezet kon worden, heb ik deze pc gesloopt. Het 3,5-inch-diskettestation heb ik bewaard. Er zat een 160 GB harde schijf in de pc, maar met een IDE/Ultra ATA/133-aansluiting. Daar kan ik niets mee, dus die is ook afgevoerd.
De pc uit 2007 heeft een jaar op zolder gestaan zonder dat Windows (Vista) is bijgewerkt. Dat geeft in Windows Update het volgende beeld:

Installatie van Oracle's Virtual Box op deze computer zorgde er voor dat ik, twee dagen voor de officiële introductie van Windows 8, de release-preview (die al maanden uit is) van de nieuwe Windows virtueel heb kunnen draaien.

Heel even speelde ik met het idee om, vanwege het benodigde geheugen bij virtualisatie, de 2007-pc van extra geheugen te voorzien. Er zit 2 GB in en geheugen kost tegenwoordig haast niets meer. Toch maar niet gedaan want:
  • De geïnstalleerde Windows Vista 32-bit gebruikt toch nooit meer dan 3 GB;
  • DDR3 geheugen is goedkoop. In de oude pc zit DDR2 geheugen, wat een stuk duurder is.
Wat Windows 8 betreft: als ik mijn volgende computer ga kopen (2014/2015?), dan zie ik wel wat dan beschikbaar is aan besturingssystemen. Ik ga nu niet upgraden.

woensdag 10 oktober 2012

Fietsen 2012

Gisteren ben ik voor het laatst dit jaar op de fiets naar mijn werk gereden. Het is nu 's morgens te donker om veilig tempo te maken. In 2012 ben ik 10 keer op de fiets gegaan, totaal zo'n 460 km.
Op vrijdag 13 april ben ik natgeregend op de terugweg, dat was de eerste keer tijdens dit woon-werkverkeer. Ik ben dan ook een mooiweerfietser (lees: droog weer en weinig wind, uit westelijke richting).

Op de website van de Groenzoom kwam ik een verslag tegen van een fietstocht van de CU Lansingerland. Op een van de foto's staat een deel van mijn fietsroute. Zie hieronder. Het is een alternatieve route langs de nieuwbouw bij de Brielse Meerstraat in Berkel en Rodenrijs. Door het ontbreken van verbinding Wilgenlaan-Naardermeerstraat is dit de kortste weg. Is het pad op de achtergrond nu een stoep of een fietspad? In ieder geval is hier een olifantenpad!
onderdeel van mijn woonwerkfietsroute in 2012
Op de site van Lansingerland las ik dat de brug tussen de Wilgenlaan en de Naardermeerstraat in juni 2013 klaar is. Dat zullen we wel zien, volgend jaar.