dinsdag 14 februari 2012

Storing (2)

Sinds maandag 6 februari reis ik via Rotterdam CS met trein en metro naar mijn werk. Door de paniek bij de NS na 3 uur sneeuw en enkele nachten strenge vorst is de helft van de stoptreinen uitgevallen. De reis via Gouda zou dan nog eens een kwartier langer gaan duren.

Nu de sneeuw al twee dagen verdwenen is en het al even lang 5 graden dooit, durft de NS weer de 'normale' dienstregeling aan te kondigen. Maar ze plaatsen dit wel onder het kopje 'Storingen'. Welk een zelfkennis!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

maandag 13 februari 2012

Heideheuvel (2)

Vorige week heb ik mij 's maandags weer beter gemeld op mijn werk. Het werd een korte week. Donderdag werkte ik thuis. Vrijdag ging L. uit logeren en wij weer een weekend naar Landal Heideheuvel.

Het was koud ('s nachts vroor het 10 graden) en het huisje werd steeds maar moeizaam warm. Ondanks de brandende open haard duurde het meer dan een uur voordat het binnen weer 20 graden was. En bij afwezigheid sloeg de verwarming vanzelf af.

Zaterdag hebben we gewinkeld in Barneveld en 's avonds gegeten op het park met broers en schoonzussen. Zondag gingen we wandelen en hebben we een kerkdienst bijgewoond in Apeldoorn-Zuid.

We hadden van J&L de TomTom geleend, om het navigatierijden eens te ervaren. Het resultaat is dat ik niet meteen een navigatiesysteem ga kopen. De ritten die we met navigatie hebben gereden gingen goed. Maar ik vind het toch leuker om zelf op de kaart te kijken en een route te verzinnen.

De Sprengenroute bij Ugchelen, wandeling 30 uit de ANWB wandelbox.
Het sullige standaardhuisje van Landal. De Opel Zafira is inmiddels ruim 12 jaar oud.
Vandaag is de vorstperiode voorbij. Het was op de terugweg al weer 5 graden boven nul. En de sneeuw smelt als...

vrijdag 3 februari 2012

Storing

In mijn vorige post noemde ik een aantal redenen om de spitstreinen tussen Gouda en Rotterdam niet te laten rijden. Hieraan kunnen er twee worden toegevoegd: stroomstoring en sneeuwval.
Afgelopen maandag was er een stroomstoring in Rotterdam. Reden om alle spitstreinen Gouda-Rotterdam v.v. uit te laten vallen. Met de metro naar huis gaan leek me de beste optie. Vanaf Rodenrijs gingen we helaas stapvoets rijden wegens een eh... stroomstoring bij Rotterdam. Hierdoor dreigde ik de reguliere stoptrein op Rotterdam CS te missen.
Ik ben op Melanchtonweg uitgestapt om naar Rotterdam Noord te lopen. Dat is 16 minuten lopen. Ik had er 12 beschikbaar en heb het in 10 minuten gelopen/gerend. Dat viel niet mee. Toch maar weer eens gaan trainen?

Vandaag is het treinverkeer helemaal ontregeld. Daar heb ik geen last van. Sinds afgelopen woensdag ben ik ziek thuis. Gisteren heb ik de 39.6° gehaald. En het is nog niet over.