zondag 28 augustus 2011

150

Eén van de taken van een kerkorganist is het verzorgen van muziek voor de dienst.
De terugkerende vraag is steeds: wat ga ik spelen? De liturgie krijg ik op vrijdagavond of zaterdag pas. De voorbereidingstijd is dan 1 dag. Om dit voor mijzelf op te lossen besloot ik alle psalmen op volgorde af te gaan.
Op 17 september 2006 ben ik begonnen bij psalm 1. Voor 150 diensten was de vraag beantwoord en kon ik de voorbereiding over een langere periode uitspreiden. Dat blijkt ook een nadeel te zijn: het kostte me meer tijd dan anders.
Vanmorgen heb ik psalm 150 gespeeld. Ik heb nu wel genoeg ideeën wat ik hierna ga spelen. En ik houd alles bij:

SDG

donderdag 25 augustus 2011

Labels

Het was vast al opgevallen dat ik in de rechterkant van dit blog een zoekvak en labels heb toegevoegd. Zo zijn de berichten wat gemakkelijker terug te vinden. De berichten over hardlopen heb ik maar niet het label 'wandelen' gegeven. Bovendien is hardlopen een onderwerp waar ik niets meer over te melden heb. Net als 'hbo'. Dat label heb ik niet gemaakt. Moet ik dat toch doen of ben ik nog een label vergeten? Zeg het maar!

zaterdag 20 augustus 2011

Kudelstaart


Samen met J. heb ik vandaag onze jaarlijkse fietstocht gereden. Na vorige jaren richting Utrecht, Leiden, Breda of Hoek van Holland te zijn gegaan gingen we nu naar het noorden, via o.a. Alphen aan den Rijn naar Kudelstaart (gem. Aalsmeer). We volgden fietsknooppunten, vijftig in totaal.

Totaal gefietst: 108,68 km;
Reistijd: ca. 8 uur;
Fietstijd: 6:13:25 uur.

Eén van de voor ons onbekende dorpjes waar we door fietsten...
...en één van de bordjes Kudelstaart waar we langs reden.

zaterdag 13 augustus 2011

Uilenberg

Uilenberg is de naam van de Belvilla bungalow in Haaren waar wij (HM) de afgelopen week hebben doorgebracht. Met een PC met internet (+), Montel banken met chaise longue (+), beneden geen gordijnen (-), een lage eerste verdieping (-) en veel binnen- en buitenruimte (+).

Nadat we de sleutel bij de bungalow hadden opgehaald brachten we L. naar haar Koningskindvakantiekamphuis St. Jozefhoeve in Weert. Daarna reden we weer terug naar Haaren.
Zaterdag hebben we met broer en schoonzus een ANWB wandelbox route van 18,5 km gelopen, Boxtel - Esch - Sint-Michielsgestel - Boxtel.
Woensdag zijn we met de auto naar Oisterwijk gereden om fietsen te huren. Via knooppunten zijn we via Boxtel, Esch en Haaren terug naar de fietsenverhuurder gegaan.
De andere dagen hebben we gewandeld bij de Loonse en Drunense Duinen en Kampina. En gewinkeld (Boxtel, Drunen, Tilburg, Vught).
We zijn ook nog bij autodealers geweest: Renault in Oisterwijk (Grand Modus) en Opel in Boxtel (Agila en Meriva). Ideeën genoeg voor de opvolger van onze Zafira.
Bij 'Pannekoekenhuis Belveren' hebben we twee keer genoten van de pannenkoeken. Niet alleen was de smaak heerlijk, ook het uiterlijk en de presentatie waren bijzonder goed. Een aanrader!

Meer foto's staan op de Belvilla-site
Het was af en toe regenachtig. Maar hier even niet...

donderdag 4 augustus 2011

Nieuwe pc

Er kan weer een pc aan de lijst van computers worden toegevoegd. Mijn nieuwe apparaat is dankzij de ssd en de Thermalright processorkoeler een stukje stiller dan de vorige.
Mijn laatste twee computers staan op Hardware.info. Zie de koppelingen (jaartallen) in onderstaande lijst.


Jaar

Processor

Besturingssysteem
(bij aanschaf)

Toen

Nu

2011

Intel Core i5 2500 3.3 GHz

Windows 7

Henk

Henk

2007

Intel Core 2 Duo
E6600 2.4 GHz

Windows Vista

Henk

Zolder

2005

AMD Sempron 2600+ 1.8 GHz

Windows XP

J JW

Zolder

2004

Pentium IV 2800

Windows XP

Henk

Afgevoerd 2011

2001

AMD K7 1.4 GHz

Windows ME

Henk

Afgevoerd 2009

1998

Pentium II 233 MHz

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1995

AMD ? 80 MHz ?

Windows 95

Henk

Afgevoerd

1988

NEC V20 9,54 MHz

MS Dos 3.3

Henk

Afgevoerd