zondag 31 oktober 2010

OV-chipkaart

De afgelopen tijd heb ik tweemaal op saldo gereisd. Van metro- / randstadrailhalte Leidschenveen, naar Rotterdam. Zoals op bovenstaand overzicht te zien is, kostte me dat steeds € 1,41.

Ik reis op een NS jaartrajectkaart van Capelle Schollevaar (zone 5321) naar Den Haag Centraal (zone 5400). Aan beide zijden heb ik een stad/streek aanvulling van 3 zones.

Voorbeelden van tarieven, gevonden op internet:

Ret.nl:
Saldo reizen vol tarief
basistarief € 0,78
kilometertarief stadsregio Rotterdam € 0,120

9292ov.nl:
Van Leidschenveen in Den Haag
naar metro Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs
Basistarief € 0,78
Reistarief € 1,53
Totaal € 2,31

Opgave:
Verklaar het door mij betaalde bedrag van € 1,41 en geef het betreffende basis- en kilometertarief.

zaterdag 30 oktober 2010

Verbouwing (3)

De herfstvakantie is alweer een week voorbij. In die vakantieweek hebben we de 'verbouwing' van de begane grond van ons huis afgerond door de vervanging van de vijf boekenkasten door drie exemplaren (Hemnes) van IKEA.

De woensdag voor de vakantie was de (niet-IKEA) eetkamertafel geleverd, die hadden we in mei besteld.


Dinsdag 19 oktober gingen we (HML) op verjaardagsvisite in Hoogland. Dat was een goede gelegenheid om naar IKEA Amersfoort te gaan. Daar hebben we de eerste boekenkast gekocht. Zo konden we 's avonds kijken of de kast bij het interieur past. De volgende dag ben ik met JW naar IKEA Barendrecht geweest om nog een brede en een smalle Hemnes te kopen. Het was de eerste keer IKEA voor JW. Hij heeft er nu ook een hekel aan.

Conclusies:

- ik heb in twee dagen drie IKEA boekenkasten in elkaar gesleuteld;

- ik ben in één maand drie keer bij IKEA geweest.


(Had ik al IKEA gezegd?)


gesleuteld...

zondag 3 oktober 2010

Scherpenzeel (3)

Voor de derde keer zijn we (HM) een weekend naar Landal Klein Ruwinkel in Scherpenzeel geweest (zie februari 2010 en oktober 2009).
Vrijdag was het zonnig en zijn we naar IKEA in Amersfoort en de Canadalaan in Apeldoorn gegaan.
Zaterdags was het grijs en 's avonds een beetje nat. Overdag hebben we gewinkeld in Veenendaal. 's Avonds zijn we met zijn zessen (met broers en schoonzussen) gaan eten bij Mona's.
Zondag was het weer zonnig en hebben we drie en een half uur gelopen over de ANWB wandelbox-route Woudenberg. Volgens de informatie was het 11 km maar hij voelde langer. Misschien kwam dat ook door de modderige gedeelten die we tegen kwamen.
Het begint zo langzamerhand een gewoonte te worden: een weekend Scherpenzeel, met eten op het park bij Hans & Grietje, Mona's en 'Barnies' Kiplekker Restaurant (de snackbar). We zullen zien, in februari 2011...

winkelen in Veenendaal