maandag 24 augustus 2009

Breda

Lang, lang geleden hadden mijn oudste zoon en ik het idee om een rondje Breda te fietsen. Inmiddels is hij het huis al uit, maar uiteindelijk was het maandag 17 augustus zover: we gingen naar Breda. Tegen 9:00 uur ontmoetten we elkaar op het fietspad langs de A16 bij Rotterdam Zuid. J. wist de weg tot Dordrecht, ik van Dordrecht naar de Moerdijkbrug.

Moerdijkbrug

Vanaf de Moerdijkbrug fietsten we de Lf11 route. Langs Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Helkant, Wagenberg en Terheijden, allemaal dorpen en buurten van de gemeente Drimmelen. Deze route was een beetje een omweg, maar wat betreft omgeving wel de moeite waard. Om een uur of twaalf waren we in Breda.

Vroeger woonden mijn grootouders in de Eleonorastraat in Breda, in een wijkje met noodwoningen van vlak na WOII. Dat is nu slechts een herinnering, de nieuwbouw is klaar, zo te zien. Er was zelfs geen straatnaambordje meer.

v/h Eleonorastraat...


Ginnekenmarkt

De Ginnekenmarkt was nog als vanouds.
Na een tussenstop in de Karnemelkstraat (dat verkopen ze in ieder geval niet bij de Mac), reden we via de kortste weg en met soms een slopende westenwindkracht 4 tegen terug naar de Moerdijkbrug. Op de brug hadden we gelukkig echt zijwind en naar Dordrecht zelfs soms wind mee. Om kwart voor vijf namen we afscheid van elkaar op het ontmoetingspunt van 's morgens. Daarna mocht ik weer de Van Brienenoordbrug over (naar boven 12 km/u in de eerste versnelling, angstig langs de middenstreep). Om tien voor half zes was ik weer thuis.

Totaal gefietst: 130 km;
Reistijd: ca. 9 uur;
Fietstijd: ca. 7 uur.

dinsdag 18 augustus 2009

Engherkade route (Montfoort)

We hebben met zijn tweeën (L. was uit logeren in Berkel) afgelopen zaterdag weer een Groene Hart-wandeling gedaan. De Engherkade route (12 km) zijn we in Montfoort begonnen. Van daar liepen we naar Linschoten, over graskades en kwakels (hoge bruggetjes). Bij Huis te Linschoten waren we al eerder geweest, maar toen had ik mijn camera niet bij me. Vanaf Linschoten liepen we langs twee niet bijster interessante vaarten over asfaltwegen weer terug naar Montfoort.

Gezicht op Montfoort


Kwakel bij Huis te Linschoten


Toegangshek naar Huis te Linschoten


Montfoort ligt aan de Hollandse IJssel

maandag 17 augustus 2009

Ruurlo (en De Lutte)

Van vrijdag 31 juli tot vrijdag 7 augustus was L. op kamp in De Lutte. Ze mocht eerst nog even kennismaken met ons vakantiehuis bij Ruurlo. Nadat we haar weg hadden gebracht hebben we genoten van een rustige week met hoofdzakelijk mooi weer.
Ons huis was gelegen op 't Sikkeler (www.sikkeler.nl), een bijzonder deftig (dàftig) bungalowpark enkele kilometers onder Ruurlo, bij de provinciale weg Ruurlo - Zelhem.


Op zaterdag hebben we daar een wandeling van 26 km gemaakt met oudste broer & schoonzus. Deze wandeling loopt vlak langs ons park en is afkomstig uit het boekje "Achterhoekse wandelingen, veertien dagwandelingen" van Henk Meinen en Gerard Wubbels (zie
In totaal hebben we deze vakantie meer dan 50 km gewandeld. Op dinsdag hebben we 50 km gefietst, hoofdzakelijk via knooppunten, naar Zelhem, Hengelo (Gld), Vorden, Lochem, Barchem en Ruurlo.


Saksische boerderij op de ANWB-wandelboxroute bij Aalten

Stadswandeling Zutphen

We hebben genoten van een bijzonder luxe bungalow en ook lekker buiten in de zon gezeten. Wat gaat een week dan snel voorbij!