woensdag 10 december 2008

Uitzicht

Sinds 25 augustus is mijn werkgever verhuisd en ik mocht mee.

Het oude uitzicht naar buiten


Het nieuwe uitzicht naar buiten (met getint glas...). De molens op de achtergrond staan in het (toekomstige) natuurgebied De Driemanspolder.

Oud en nieuw op één foto


woensdag 29 oktober 2008

Baccalaureus (bc.)

Getuigschrift

Avans Hogeschool B.V.
De examencommissie van Avans Hogeschool B.V.
Belast met het afnemen van het afsluitend examen van de opleiding

HEAO MER

verklaart dat [naam]
geboren op [geboortedag]
het examen met goed gevolg heeft afgelegd.
lngevolge artikel 7.20 en 7.21 van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (Stb. 1992, 593), heeft betrokkene recht op het voeren van de titel

Baccalaureus (bc.)

Het examen dat betrekking had op de bijgevoegde onderdelen is afgenomen volgens de eisen
zoals gesteld in artikel 7.2 tot en met 7.16 van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek.

Breda 24 september 2008
[Getekend door]
Voorzitter Examencommissie.
Geëxamineerde.

Dat staat allemaal op het document dat we gisteren uitgereikt kregen. Het was een feestelijke bijeenkomst in het café in ons nieuwe kantoor in Den Haag Leidschenveen. Met partners, (klein)kinderen, scriptiebegeleiders, management enz. En we hebben alle twaalf het getuigschrift gekregen! Broeva, haro!!

donderdag 23 oktober 2008

Loetbos



Op deze mooie dag in onze herfstvakantie hebben we (HML) weer een Groene Hart wandeling gemaakt. Voor L. een lengterecord: 11 km.
De route begint in Ouderkerk aan den IJssel.



Het is een afwisseling van weilanden en nieuw bos (het Loetbos). En, tot opluchting van L., geen hekjes waar je overheen moet klimmen.





Halverwege de wandeling hebben we geluncht bij restaurant De Loet (www.deloet.nl).

maandag 13 oktober 2008

Ursula

Zaterdag zijn we in Woerden, Nieuwveen en Rotterdam geweest. H+L gingen eerst in Woerden een gestrande Ermelo'er ophalen. Die hebben we zondag ook weer naar Ermelo teruggebracht, met z'n allen. Want ze vierde haar verjaardag. In Rotterdam hadden we zaterdagavond weer een andere verjaardag.
Tussendoor hebben we (HML) bij Nieuwveen de Ursula route gelopen. Uit het Groene Hart wandelgids, met "43 wandelingen tussen 6 en 14 km". Deze wandeling was 5 km (???).  L. heeft altijd een hekel aan de overstapjes bij de hekken. We gaan dan ieder aan een kant staan en praten en sjorren haar er overheen.
Dit hek kon gelukkig gewoon open
Het mooiste gedeelte liepen we over een grasdijk tussen het vee door.
De wandeling begon en eindigde bij 'Huize Ursula'. Een paar bewoners dachten dat L. een nieuwe bewoner was, maar we hebben haar na een bezoek aan de kinderboerderij (en theehuis Villa Kakelbont) toch maar weer meegenomen.

zondag 28 september 2008

Plaswijckpark

Gisteren was het jaarlijkse uitje van de vereniging. Van 11:00 - 17:00 uur waren we in het Plaswijckpark in Rotterdam. Daarna eten op de pannenkoekenboot. Tijdens de rondvaart van een uur kon je onbeperkt pannenkoeken eten. Eén uur en onbeperkt, daar zit wat tegenstrijdigs in.


woensdag 24 september 2008

Feest, feest, feest!

Afgelopen vrijdag zijn J&L getrouwd. Het feest begon bij ons thuis toen J. met een ronkende Amerikaanse auto (1956) bij zijn bruid gebracht werd. En daarna: meer feest! (trouwzaal, buffet, kerk, receptie en weer feest).
De avond ervoor had ik samen met J. de laatste spullen (PC, bureau) naar hun nieuwe huis gebracht. Het is wel wennen nu, die lege slaapkamer.

Vandaag was de afronding van de in april 2005 begonnen hbo-opleiding. De afsluiting bestond uit het presenteren van de scriptie met mijn medestudent en aansluitend een discussie met de examencommissie. Resultaat: een acht. Feest!


woensdag 6 augustus 2008

Dagtocht Zeven Rivieren en Deltawerken

Omdat L. deze week uit logeren is, kunnen we activiteiten ontplooien die voor haar niet zo leuk zijn. Vandaag was het een rondvaart met Spido (http://www.spido.nl/) van 7 uur (10:30 -17:30). Dat is makkelijker dan fietsen of lopen: je gaat op een stoeltje zitten en ze schuiven het landschap voor je langs. Ze schrijven zelfs je weblog voor je:


Natuur, grote bedrijven, pittoreske havenstadjes, 18e eeuwse molens, bruggen en stuwen zijn te bewonderen op deze zeer afwisselende dagvaartocht door het Zuid-Hollandse rivierenlandschap.
U vaart langs indrukwekkende havenbedrijven, de prachtige Rhoonse grienden met natuuroeverbos, het eiland Tiengemeten, de vestingsteden Hellevoetsluis en Willemstad en de Drechtsteden, waarvan het havenkwartier van Dordrecht een hoogtepunt is.
De vaartocht blijft afwisselend met de Deltawerken, grote scheepswerven én de spectaculaire Molengang Kinderdijk. Via "De Kuip", de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord, vindt de Spido weer zijn thuishaven in hartje stad. Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen.



Na afloop zijn we uit eten geweest in de Rotterdamse Hoogstraat (Raffaello).


Start bij Spido onder de Erasmusbrug in Rotterdam


49% lucht, 49% water en daartussen het eiland Tiengemeten


Westbroek route




Gisteren hebben we (HM) weer een 'Groene Hart-wandeling' van de ANWB gelopen. De route is 12 km lang. We liepen iets meer, want we waren vlak bij de route in Tienhoven (Utrecht) op familiebezoek geweest. We konden de auto daar op het erf laten staan. De route begon en eindigde voor ons op het terras van café 't Kikkertje (http://www.cafetkikkertje.nl/). Daar tussenin hebben we weer een fraai stukje Nederland gezien.


Tienhoven, links is nog net de kerk te zien


In 1999 hebben we op de dag van de zonsverduistering een NS-wandeling gemaakt van Maarssen naar Hollandsche Rading. Toen liepen we ook door Tienhoven en zaten we bij hetzelfde café. Gelukkig zijn we gisteren niet door gelopen naar die andere horecagelegenheid (>1 km verder) in Tienhoven. Op de site zag 't Olde Regthuys er leuk uit, maar die was wegens vakantie gesloten en dat stond niet op de site.

zaterdag 26 juli 2008

IJhorst

Van vrijdag 18 juli tot 25 juli zaten we in een bungalow op het Landal park De Witte Bergen in IJhorst. Onze jongste hadden we eerst afgeleverd op haar kamp in Dwingeloo.


De bungalow was erg ruim van binnen. Buiten was er minder ruimte, de bomen stonden het zonlicht nogal in de weg.

Woonkamer met "opkamer"


De achterkant van de woonkamer. De keuken is bij de klok rechtsaf


We hebben gewinkeld (Meppel, Hoogeveen, De Wijk, Dedemsvaart), gewandeld (30 km) en gefietst (70 km). In IJhorst beginnen 4 wandelingen (3x10 en 1x6 km), in het bos achter het park waren ook nog twee routes uitgezet. De fietsroute naar Dedemsvaart (verkrijgbaar bij de parkreceptie) ging op de terugweg door de boswachterij Staphorst, een bijzonder fraai gebied. Op bovenstaande foto zie je het Reestdal, het natuurgebied rond IJhorst.

donderdag 26 juni 2008

Scriptie verzonden

Vandaag is de scriptie verzonden naar het opleidingsinstituut. Weer een stap richting einde. Nu nog de presentatie (24 september) voorbereiden. Ik heb al 127 sjablonen staan. Eens kijken of daar wat leuks tussen zit.



Deze in ieder geval niet

woensdag 25 juni 2008

Rondleiding Leidschenveen

Deze week mocht iedereen (volgens een rooster) een bezoekje brengen aan het nieuwe gebouw in Leidschenveen. We kregen (eerst verkeerde) kaartjes voor Randstadrail. In het gebouw kregen we een rondleiding van een gids. We bekeken de begane grond en 2e etage.




Het lege witte interieur betreft een nog niet verhuurd deel van het gebouw.

Monitoren en bureaukastjes komen nog...

Gisteren ben ik rondgeleid, vandaag mijn scriptie-medeauteur Arie. De laatste foto heeft hij vandaag met mijn camera gemaakt.

Interieur Zandhuizen

Van 7 tot 14 juni zaten wij in huis 'Yasmijn' in Zandhuizen (geboekt bij Belvilla). Hier zijn wat foto's van het interieur.


Woonkamer: Bankstel + salontafel 1

Woonkamer: salontafel 2 en schrijftafel


Deur naar de hal. De woonkamer had (ook) vloerverwarming.


Keuken, met doorkijk naar hal en woonkamer



De deur naar de slaapkamers in de aanbouw. Vraag: welk fruit op deze schaal is nep?


De gang achter de keuken naar de slaapkamers


Clown en Muis waren mee op vakantie...

vrijdag 20 juni 2008

Go!

Vandaag kregen we bericht dat onze scriptie is goedgekeurd. De presentatie is op 24 september 2008.
We moeten nog wel wat doen voordat de scriptie definitief af is (layout en zo). Maar het lijkt er op dat we aanstaande woensdag de gebonden versie kunnen laten maken.
En hiermee begint het einde van de in april 2005 gestarte opleiding.

zondag 15 juni 2008

Zandkasteel

We zijn weer thuis na een week vakantie in Zandhuizen (Friesland). Het huis en het terrein er omheen waren groter dan we gedacht hadden.

Zijaanzicht

Het was een verbouwde boerderij, die niet zou misstaan in het blad 'Landleven'. De woonkamer was groter dan thuis en dan was er ook nog een aparte woonkeuken.


Aan het terras grensde een vijver. De kikkers waren er uit zich zelf komen wonen. (En inderdaad, in de winter vriezen ze dood).
L. had twee vaste dagonderdelen: 's middags de vissen voeren. Die kwamen kijken als je bij de vijver ging staan.
En bij de schapen kijken. Die roepen heel hard eh... dat hoorde ze niet?
En 's avonds kon je de buitenverlichting aan doen.

We hebben vijf wandelingen gemaakt, in de directe omgeving en in het Drents-Friese Wold (foto hieronder). Het weer: de eerste helft van de week warm (26 graden) en de rest van de week wisselvallig (16 graden). Gelukkig hebben we tijdens de wandelingen nauwelijks regen gehad.
De eerste wandeling was gemakkelijk te vinden: het witte paaltje stond voor ons hek...

maandag 26 mei 2008

Twee jaar weblog

Deze maand is het twee jaar geleden dat ik deze weblog begon. Het aantal berichten per maand is gedaald tot 1. Eens kijken of we dat nog een jaar kunnen volhouden...

Vorig jaar hing ik mijn hardloopschoenen aan de wilgen. Met de opmerking: "En volgend jaar zien we wel weer (>30 minuten of zo)". Dit jaar was ik de wedstrijd bijna vergeten. Afgelopen donderdag (22 mei) heb ik de wedstrijd als toeschouwer meegemaakt, inderdaad in een tijd boven de 30 minuten.

maandag 28 april 2008

25

Zaterdag 26 april met 49 familieleden / vrienden in Avifauna (Alphen aan den Rijn).
Rondvaart ∆ 'Borrel' ∆ Vogelpark (botsvogels) ∆ Buffet.
Cadeau: 25 jaar in twee ingelijste hartverwarmende familieportretten.

Het was mooi (foto: Bram).



En gisteravond is ons huisje stilletjes versierd...

...zodat we vandaag ook nog feest hadden.

1983 ◊ 28 april ◊ 2008

Hulde aan haar die het 25 jaar met mij heeft uitgehouden :-)

woensdag 9 april 2008

81

*Breda, 23 juni 1926 - † Bosch en Duin, 8 april 2008

donderdag 6 maart 2008

Laatste cijfer van de laatste module

Gisteren hoorden we het laatste cijfer van de laatste module: een 7,5. Samen met de 8,5 die er al stond voor deze module, is dat dus een 8. Mijn gemiddelde voor alle 11 modules van de opleiding Management, Economie en Recht (MER) is 8,1.
Nog één cijfer te gaan: in september, voor de scriptie.

woensdag 13 februari 2008

De laatste keer...

Aan het eind van een opleiding doe je veel dingen voor het laatst. Vandaag hebben we voor het laatst een afrondende opdracht gemaakt van een onderdeel van een module. Het daarbij behorende document is vandaag naar docent en opleidingsinstituut gestuurd. Nu kunnen we voor de laatste keer gaan wachten op het cijfer.

Capelle aan den IJssel, foto gemaakt op zondag 10 februari 2008.

woensdag 30 januari 2008

Naar Den Haag

Sinds een jaar of zo zijn er tunneltjes onder het spoor gemaakt tussen de Spinozalaan in Voorburg en de IJsclubweg in Den Haag. De onderdoorgang aan de Haagse kant was sindsdien met hekken afgesloten, maar is enkele weken geleden opengegaan. Hierdoor kan ik in de middagpauze via de kortste weg naar Den Haag wandelen. Vanaf die kant had ik nog geen foto's gemaakt. Hieronder een keuze uit de 35 foto's die ik daar deze week maakte.