donderdag 27 december 2007

Ja of ja?

In Windows Vista zitten net als in Windows XP een aantal spelletjes, zoals Freecell en Hartenjagen. Nieuw in Vista is "Mahjong Titans", een spel dat in de DOS-tijd ook al populair was. Speciaal voor dit spel heeft een briljante medewerker van de softwaremaker besloten geen gebruik te maken van het standaard Ja/Nee dialoogvenster. In Hartenjagen zie je dit:



Maar in Mahjong krijg je dit te zien:



Dat doet me denken aan de ooit zeer bekende "Interface Hall of Shame". Goeie ouwe tijd...

vrijdag 21 december 2007

Examen kwaliteitsmanagement

Vandaag was het examen kwaliteitsmanagement. De gevraagde hoeveelheid theorie uit het boek van 500+ pagina's viel nogal "tegen": twee bladzijden. Er werd hoofdzakelijk op inzicht getoetst, aan de hand van de kwaliteitsdocumentatie van je eigen proces. Het was een open boek examen, daarnaast mocht je de documentatie van het kwaliteitssysteem en je procesdocumentatie erbij gebruiken.
En nu nog maar 4 lessen en 1 examen te gaan. Een merkwaardig idee, na bijna drie jaar studie. Natuurlijk moet de scriptie ook nog, daar is de eerste wankele schrede inmiddels voor gezet.

Een stuk van mijn reis van werk naar huis vond ik op YouTube. Je kunt mijn werkkamer zien: de onderste etage van de hoogbouw, de hoekkamer aan uiterste rechterkant van het gebouw.

woensdag 5 december 2007

Uitslag BEB (2)

Het volgende cijfer van de tiende module (Bedrijfsbeleid onderdeel Managementvaardigheden) is binnen: weer een negen.
Het eindcijfer is dus gemiddeld eh, (9+9)/2, eh...

De laatste module (nummer 11), waar we nu mee bezig zijn, heet Kwaliteitsmanagement (KMA). Er zijn twee onderdelen:

- Kwaliteitsmanagement, examen op 21 december 2007;

- Business Intelligence, 4 lessen in januari, examen in februari
2008.


En ondertussen eens kijken of we een begin aan de scriptie kunnen maken.

dinsdag 20 november 2007

Uitslag BEB (1)

Een cijfer van de tiende module (Bedrijfsbeleid onderdeel Kennismanagement) is binnen:


9




Sprakeloos.


vrijdag 16 november 2007

Gebreken

Al weer ruim een maand geleden sinds het laatste bericht. Sinds 6 oktober heb ik ook geen foto meer gemaakt.

Op 15 oktober ben ik bij de kaakchirurg geweest, die heeft een kies getrokken. Een paar dagen geleden (na vier weken dus) is de laatste hechting uit mijn mond verdwenen ("die hechtingen lossen vanzelf op").

In de herfstvakantie had ik vrij. Op maandag werkte ik toen samen met mijn oudste zoon in de tuin, "lekker" lopen zagen en knippen. Het rare gevoel bij mijn kleine teen was toen al uitgestraald naar mijn hele voet. Dus 's avonds van Schollevaar naar de huisarts in Schenkel, naar de apotheek in 's Gravenland. In totaal een uur weg geweest, op de fiets. Van de dokter kreeg ik antibiotica en moest ik met mijn (ontstoken) voet omhoog zitten, dat heb ik op de fiets maar niet gedaan.
Op woensdag (24-10) moest ik weer naar de tandarts wegens een verdwenen stuk glazuur.
Van wandelen kwam die week niet veel meer, op donderdag hebben we nog een uurtje gelopen over de Utrechtse Heuvelrug, bij Doorn en Leersum.

Na een week was mijn voet weer geslonken en de vakantie voorbij, dus weer aan het werk. Donderdag 1-11 kon ik me weer ziek melden wegens de bijwerkingen van de antibiotica.

Afgelopen dinsdag is het tuinafval door de gemeente weggehaald. M+J hadden het spul door het huis gesleept naar de voortuin en toen ging het ook nog regenen. Lastig als je geen achterom hebt.

Woensdag (14-11) was het tentamen Bedrijfsbeleid (BEB). Het tentamen was verlengd van drie naar vier uur en ik had er helemaal geen zin in. Ik heb 3 1/2 uur zitten schrijven en dat was ik niet meer gewend. De uitslag van deze module verwacht ik eind volgende week. Die week begint de laatste (11e) module van de MER opleiding. Deze module heet KMA, met de onderdelen Kwaliteitsmanagement en Business Intelligence. Het is nog niet bekend welk onderdeel van de boeken we gaan behandelen, dus ik wacht nog even met lezen...

zaterdag 6 oktober 2007

Avifauna


We waren vandaag met de vereniging in Avifauna. Rondvaart / speeltuin / vogels kijken.
Na afloop een gezamenlijke maaltijd in Krimpen aan den IJssel.

woensdag 5 september 2007

Nummer tien

Vandaag zijn we aan de een na laatste module van de MER opleiding begonnen, de tiende van elf modules. De vorige module ging een beetje als een nachtkaars uit: de zeven komma nog wat na 50% is een zeven komma nog wat gebleven, afgerond een 7 en dat cijfer had iedereen. De module waar we nu aan beginnen heet Bedrijfsbeleid (BEB) en bestaat uit 4 lessen Managementvaardigheid en 4 lessen Kennismanagement. Op 14 november is de afronding met een tentamen (in ieder geval 50% open boek). Ik heb goede ervaringen (9,2 voor het examen, 8,9 eindcijfer) met de docent van vandaag *).
Overigens werd gisteren pas duidelijk welk vak en boek we vandaag zouden hebben. En vandaag bleek een van de drie nieuwe boeken voor de volgende module (vanaf 22 november) te zijn. En bleek er niets gedaan te zijn met de ingevulde evaluatieformulieren van vorig jaar.
Er zitten soms wel wat rafeltjes in de organisatie...

*) In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

zondag 19 augustus 2007

vrijdag 17 augustus 2007

Dieverbrug

Met onze jongste dochter zijn we nog een week naar een huisje in het bos (Drents-Friese Wold) bij Dieverbrug geweest. Ze stond (bijna) de hele dag bij de geitjes tegenover ons huisje.


zaterdag 4 augustus 2007

Tempelroute

HML, 8 km, 2 uur. Startpunt Reeuwijk-Dorp


zaterdag 28 juli 2007

Heinkenszand

Van vrijdag 20 juli tot vrijdag 27 juli was L. op kamp in Westkapelle. Deze week hebben we met zijn tweetjes 'overbrugd' in een huisje in Heinkenszand, op gepaste afstand. Lekker een weekje uitrusten, rondkijken, wandelen en fietsen. Ondanks het wisselvallige weer zijn we woensdag tijdens het fietsen behoorlijk verbrand. We hebben voor de fietsroute gebruik gemaakt van het fietsknooppuntensysteem. We begonnen en eindigden bij Heinkenszand en reden 52-59-67-61-60-48-54-53-83-70-79-77-76-92-82-52. Afstand: 47,4 km.
Enige fotografische overblijfselen van deze week:


het huisje...


Heinkenszand, Hervormde kerk


De achterkant van Zeeland, schuilen voor de regen tijdens een wandeling


Fietstocht, onder andere langs De Goesse Sas, bij de Oosterschelde


Uit (eten) geweest


Duinwandeling bij Westenschouwen (Schouwen-Duiveland)

vrijdag 15 juni 2007

Sjabloon

Eens een ander sjabloon proberen voor deze weblog...

donderdag 14 juni 2007

Rijk

Afgelopen vrijdag: de nieuwe 3+2 zits bank is geleverd.
Afgelopen vrijdag: nieuwe computer*) gehaald. 50 minuten in de winkel gewacht. Daarna in de file op de Molenlaan gestaan. Totale reistijd vanaf kantoor: 2 uur 30 minuten. Dat is een uur sneller dan met de trein op woensdag 6 juni (zonder winkelbezoek). Geld terug bij vertraging... Kan ik ook mijn tijd terug krijgen?
Afgelopen zaterdag: de nieuwe voordeur is geplaatst. Die hadden we in november 2006 besteld.
Vandaag: geen kinderen meer op de middelbare school. JW is geslaagd!!!

Nog een week en dan zit de laatste MER module voor de vakantie er weer op. Tussenstand na 50%: 7 komma nog wat.

*) E6600, NX8600GT, 2 GB, 500 GB. Vista Home Premium (wennen!)

zaterdag 26 mei 2007

+0.04

Vier hondersten van een seconde langzamer dan vorig jaar. Ik weet nu ook wat ik moet doen om sneller te lopen. En daar heb ik geen zin in . Dus zoek ik een wilg op. Om mijn loopschoenen aan te hangen. En volgend jaar zien we wel weer (>30 minuten of zo).

Finish cbs run op 25 mei 2007 in 25:15:35. Foto: Ap.

Het cijfer van het laatste deel van de MER module BEK: 8. Gemiddeld voor de gehele module: 8. Hoera! De scriptie: daar kunnen we nu al aan beginnen en die moet 1 juni 2008 (concept) en 1 juli 2008 (3-voud bij Avans+) klaar zijn. De eindpresentatie van de opleiding is pas in september 2008. Een (eventuele) diploma-uitreiking september/oktober 2008.

maandag 14 mei 2007

Kort weekje

Gisteren brak mijn kies af. Vandaag is het gat gedicht door de dienstdoende tandarts. Als mijn eigen tandarts weer terug is van vakantie, kan hij de kroon op dat werk zetten.

Morgen is er weer les Bedrijfsadvisering, in plaats van donderdag. Blijft er nog 1 werkwoensdag over. Vrijdag brugdag (ADV).

De juichstemming van 18 april is wel weer over: de cijfers van het laatste module-deel zijn nog niet binnen, de docent 'was ziek geweest'. Wat iemand de hardvochtige opmerking ontlokte: "ook zieke docenten moeten zich aan hun afspraken houden". En er is onduidelijkheid bij de onderwijsgever over de lengte van de opleiding en het moment van afronden (de scriptie).
Wordt vervolgd.


En het is moederdag geweest. Net als vorig jaar. Heb ik toch mooi al langer dan 1 jaar een weblog 'bijgehouden'.



Willekeurig kantoorgebouw in Voorburg, 16 mei 2006

maandag 30 april 2007

Laatste dag voor de eerste...

Vandaag is officieel de laatste dag van mijn huidige baan. Afscheid is genomen, cadeau's (boek & bonnen) zijn uitgepakt. En nu, op koninginnedag zit ik vooruit en achteruit te blikken. Daar ben ik mijn weblog ook eigenlijk voor begonnen. Binnenkort is dat een jaar geleden.

Morgen begin ik gewoon op de oude plek, mijn bureau e.d. worden dan verhuisd, ik heb nog geen verhuisdozen. Maar die paar spulletjes kan ik zelf zonodig nog wel dragen.
Een rommelig bureau wijst op een rommelige geest. Een leeg bureau op een...
juist, een opgeruimde geest. Clean desk policy!

Deze maand heb ik een paar foto's gemaakt waarbij ik dacht: waarom maak ik deze foto eigenlijk? Weet ik veel!

Voortuin, 7 april 2007

Alexandrium Rotterdam, 29 april 2007

woensdag 18 april 2007

Tweede studiejaar voorbij

Vandaag hebben we het tweede jaar van onze hbo studie MER afgerond met een presentatie voor het vak Bedrijfskunde (module BEK). Champagne!

Nu hebben we drie weken (=2 lessen) vrij. In die tijd verander ik van werkplek. Het komt zo mooi uit. Op mijn laatste dag van mijn oude baan steekt de afdeling de vlag uit. En de rest van Nederland ook. Het is dan ook een echte feestdag, 30 april....

Op 10 mei begint de 9e module: Bedrijfsadvisering (BEC). Het boek (Hannah Nathans, Adviseren als tweede beroep) hebben we al in huis.

maandag 9 april 2007

Tweede Paasdag 2007



Van de IJsselsteinse nieuwbouw (het stadhuis aan de Overtoom) via het platteland en het natuurgebied bij de A2, langs de buitenkant van Nieuwegein weer terug naar IJsselstein (door het oude centrum).



10 km, 2 1/2 uur (met ijspauze). H+M+L+JW.











maandag 12 maart 2007

Voorburg 't Loo (3)

Er rijdt nog steeds niets...

12 maart 2007
4 september 2006
9 juni 2006







Maar het was wel lekker weer vandaag!

dinsdag 27 februari 2007

20 jaar en 5 maanden

Zolang zit ik op dezelfde werkplek (ondanks regelmatige reo's).

En dan een andere baan bij het bedrijf (van de foto). Dat zal wel even wennen, slikken en dergelijke worden. Maar goed, ik had zelf gesolliciteerd.
Dus vanaf 1 mei een andere functie (met dezelfde naam) bij een andere divisie/sector/taakgroep. 1 hoger en 6 lager (schaal respectievelijk etages).

Twee maanden lang opruimen, documenteren, voorbereiden en afscheid nemen...

vrijdag 23 februari 2007

En dat is nummer zeven

BEA deel 2: 8,5.

8,7 + 8,5 = 9 gemiddeld. Toch?

Hiep hiep...



En deze foto maakte ik vorige week 's morgens.







...Hoera.

dinsdag 30 januari 2007

Bedrijfsanalyse (BEA) uitslag 1

BEA deel 1 (opdracht over jaarverslag Heineken): 8,7.
BEA deel 2 (ondernemings- en belastingrecht): uitgesteld van 8-2 naar 22-2. Nog 10 pagina's te schrijven. Dat zijn er 5 per week = 1 per werkdag = eitje, toch?
Achteraf gezien wel ja...
Zie post van 23-2-2007, dus.

donderdag 18 januari 2007

Storm

De eerste post van 2007. Eigenlijk niets bijzonders te melden als je leest dat 5000 NS reizigers gestrand zijn en opgevangen worden in sporthallen en zo.
Mijn thuisreis vanaf mijn werk, een lesdag Bedrijfsanalyse (BEA):
Om 16:00 ging ik naar lijn 2 lopen met de wind en een hagelstortbui in de rug. Op Den Haag CS stonden veel treinen (stil). Er reed een stoptrein, maar tot Zoetermeer Oost. Met lijn 9 naar HS gegaan, daar reden wel treinen (alleen naar Leiden). Na een uurtje gezellig naast collega Jan (die moest naar Roosendaal) op een bankje te hebben gezeten om 17:30 met lijn 9 weer terug naar CS. Daar was de toestand ongewijzigd. Er reed een stoptrein, maar tot Zoetermeer Oost. Met lijn 2 weer terug naar Voorburg. Op het Kon. Julianaplein ben ik bij de McDonalds gaan zitten omdat:
  • ik daar kon zitten;
  • ik daar kon eten;
  • ik daar kon blijven zitten want ze zijn op donderdag (koopavond) tot 22:00 uur open;
  • ik daar gemakkelijk gehaald kon worden met de auto (na de spits...)

Om 20:00 uur werd ik gehaald (met dank aan de buurvrouwen), om 20:30 was ik thuis. Het is tenslotte maar 30 km...

Overige bijzonderheden:
- de hagelbui had de binnenkant van mijn rugzak bereikt, gelukkig viel de schade mee, het meeste vocht was in de ochtendkranten getrokken;
- ik heb voor het eerst een boek over Belastingrecht zitten lezen bij de Mac;
- ik hoop dat dat ook de laatste keer was.