zaterdag 9 oktober 2021

Landal Natuurdorp Suyderoogh (Lauwersoog)

HM, maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober 2021.

In april 2001 waren we hier al eens geweest. Deze keer hadden we een bungalow aan de buitenrand van het 'natuurdorp'. Het was nog steeds stil en groen.

Bovenste rij: de bungalow en het uitzicht. Daaronder twee foto's van elders op het park.

Op dinsdag hebben we een wandeling gelopen aan de Friese zuidkant van het Lauwersmeer. Daarna hebben we in Dokkum geluncht (lunchroom Lekkernij) en gewinkeld.

Lauwersmeer zuidzijde, ten noorden van de Kwelderweg.

Woensdag liepen we een rondje van 6 km. om het park Suyderoogh heen. Aan deze Groningse kant van het Lauwersmeer is een uitkijktoren. 's Avonds hebben we gegeten in restaurant Suyderoogh.

Het Lauwersmeer vanuit Groningen gezien.

Aan de overkant kun je vanuit Groningen Friesland (op bijna 3 kilometer afstand) zien. Rechts de haven en vuurtoren van Oostmahorn, links de brug tussen Landal Esonstad en Oostmahorn met daarachter (met het torentje) de brasserie van Landal Esonstad.

Op donderdag zijn we naar de Friese kant gereden en hebben we 5 km gewandeld vanaf Landal Esonstad. In de brasserie daar hebben we geluncht.

De vuurtoren van Oostmahorn. In tegenstelling tot woensdag konden wij op donderdag de overkant niet zien. De mist klaarde 's middags op en toen konden we bij de bungalow in het zonnetje buiten zitten.

Brug van Oostmahorn naar Landal Esonstad. Hier begon onze wandeling. Rechts (...met het torentje...) de brasserie.

Met mist ziet de wereld er anders uit. Ook bij de Nije Feart in Ezumazijl (gemeente Noardeast-Fryslân).