dinsdag 18 september 2012

Hela

Vaak heb ik HELA als gebruikersnaam op systemen en websites. Bijvoorbeeld bij Hardware.info (zie http://nl.hardware.info/profiel/71118/hela). Dit gebruik stamt nog uit de vorige eeuw, toen HELA ontstond als afkorting van mijn naam, volgens de methode:
1e letter: 1e letter roepnaam;
2e letter: 1e letter achternaam;
4e letter: laatste letter achternaam;
3e letter: een letter tussen de eerste en laatste letter van de achternaam.
Toen ik eind jaren negentig een website* ging maken, wilde ik wat met de term hela gaan doen. Een foto bewerken tot hela's pindakaas en iets van een logo of zo. Dat is er niet van gekomen. Of toch wel:

De in 1905 opgerichte Duitse specerijenfirma van Hermann Laue (hela.eu) ging op gegeven moment (ik kan niet achterhalen wanneer) Hela als logo gebruiken. Dit bedrijf is nu ook in Nederland bekend (hela.nl), vooral van de curry.

En sinds enige tijd heeft de Aldi supermarkt Helaes Pindakaas in het assortiment!



*Over die eigen website: bij het bedrijf waar ik werk had een collega een programmaatje gemaakt waarmee je een website beschikbaar kon maken via je IP-adres. Dat was mijn eerste kennismaking met (het zelf schrijven van) HTML. Ik maakte een website met wat weetjes en opmerkingen over de toen in gebruik zijnde kantoorsoftware. Al vrij snel kregen we van hogerhand te horen dat het niet de bedoeling was je eigen webserver op het bedrijfsnetwerk te draaien. De website heb ik wel bewaard. Dus die komt hier onvermijdelijk nog een keer langs...



dinsdag 11 september 2012

Floriade 2012

Het personeelsuitje van mijn afdeling was dit jaar een bezoek aan de Floriade 2012 bij Venlo.
Gebouw op de achtergrond (bij de ingang van de Floriade): 'Innovatoren Jo Coenen'.
Natuurlijk moesten wij kijken bij het Rijkspaviljoen,
waar het CBS cijfers en grafieken voor geleverd heeft. Onderstaande tekst was er ook te lezen, ik hoop dat een andere instantie die heeft opgesteld.
Yuk.
...en bloemen en planten...