donderdag 31 mei 2012

Landgoederenzone Rijswijk

In een boekje over wandelen door landgoederen staat bovengenoemde route in Rijswijk. Op Tweede Pinksterdag (28 mei) hebben wij (HML) deze gelopen. Ik heb tien jaar in Rijswijk gewoond maar veel van deze route kende ik nog niet.
De route

De Put, zandwinplas uit 1910

Toren van het voormalige gemeentehuis, gezien vanuit het Rijswijkse bos

zaterdag 12 mei 2012

Bergentheim

Het dorp Bergentheim ligt aan het kanaal Almelo-De Haandrik. Om dit water over te steken heeft men daar in het verleden een brug gebouwd. Deze brug wordt, net als de brug bij de Kloosterdijk (Mariƫnberg) vervangen door een nieuw exemplaar, gereed september 2012. Van deze vervanging waren we vorige week niet op de hoogte toen we naar ons vakantiehuis (zie sfeervollevakantiewoning.nl) reden. De bruggen waren weg en de reis daarom wat langer. De supermarkt in Bergentheim is normaliter 2 km. rijden vanaf het huisje, nu 5,6.

Zoals op onderstaande foto te zien is, ligt de woning in het bos. Dat was maar een klein stukje bos, de rest van de directe omgeving was hoofdzakelijk agrarisch. We hebben in deze vakantie (4-11 mei) weer gewandeld en gewinkeld. In het Vechtdal (Dalfsen, Hardenberg, Ommen) hebben ze een wandelnetwerk aangelegd vergelijkbaar met dat in Twente. Hier hebben we bijna alle dagen gebruik van gemaakt.

Nu zijn we weer thuis. Morgen is het feest! Bevestiging van ambtsdragers! eh... ik bedoel eh... Moederdag!!

eetuitzicht.

Bergentheim, tussen Sportlaan en Kanaalweg Oost.

De bekende wandelnetwerkpaaltjepijltjes.