vrijdag 30 maart 2012

Eend

Afgelopen maandagochtend stond ik op station Gouda te wachten tot de intercity van 07:04 naar Den Haag plaats had gemaakt voor mijn stoptrein van 07:09. Maar de intercity bleef staan wegens een alarmmelding. Even later werd omgeroepen dat er geen treinverkeer mogelijk was richting Den Haag en dat de intercity naar Rotterdam ging. Het gevolg was dat ik een half uur nadat ik op Capelle Schollevaar op de trein was gestapt, weer langs Capelle reed, maar dan de andere kant op. Op Rotterdam Centraal heb ik de metro naar Leidschenveen genomen.

Vandaag kreeg ik van een collega onderstaand knipsel uit het Algemeen Dagblad van dinsdag 27 maart 2012:
Volgens Omroep West waren het twee eenden...

woensdag 28 maart 2012

Scheepsrecht

Voor de derde keer deze maand ben ik op de fiets naar het werk gereden. 's Morgens voor het eerst zonder handschoenen aan. 't Was wel wat mistig. Op de terugweg had ik geen jas nodig. En dat voor maart!

De afstand was totaal 45,60 km. Totale fietstijd 2 uur en 5 minuten (01:07 en 0:58).

Het begin van de terugreis (Den Haag Leidschenveen). Foto gemaakt op  6-10-2010.

dinsdag 20 maart 2012

Koude start

Het was gisteren rond het vriespunt toen ik om 6:45 uur op de fiets stapte om naar mijn werk te gaan. Het bruggetje over de Rotte was spiegelglad. Gelukkig zijn er dwarsbalkjes op de op- en afrit geschroefd.

Vanmorgen waren de spitstreinen tussen Gouda en Rotterdam weer eens uitgevallen. Het excuus (dat niet gemaakt werd) was deze keer, zoals wel vaker, een stremming op het traject Rotterdam-Den Haag-Leiden. Ik ben toen via Rotterdam CS en de metro naar Den Haag Leidschenveen gegaan, in plaats van over Gouda. Door de vertraging van deze stoptrein haalde ik een metro later en was ik net zo lang onderweg als gisteren op de fiets.

Fietsen is leuker...

donderdag 15 maart 2012

Fietsen in de lente

Toen ik nog 51 was, afgelopen maandag, ben ik voor het eerst dit jaar op de fiets naar mijn werk gegaan. Het was de afgelopen week rustig lenteweer, erg aantrekkelijk om te fietsen.

Omdat ik maar af en toe deze route rijdt, is het steeds weer afwachten wat er veranderd is. De verbinding Wilgenlaan-Naardermeerstraat in Berkel is er nog niet. Er waren wel twee wegomleggingen. Het fietspad langs de Katwijkerlaan (Pijnacker) was 's morgens opgebroken en 's middags mooi glad geasfalteerd (was: scheve tegels). Dank u wel! De totale fietsafstand was deze keer 46,07 km.

zondag 4 maart 2012

Voorjaarsvakantie 2012

Wegens de schoolvakantie van M. en L. had ik afgelopen week vrij genomen. Maar dat doe ik iedere voorjaarsvakantie. Het is naast de herfstvakantie mijn enige vrije week die ik thuis doorbreng. Lekker weinig gedaan, dat is ook wel eens fijn.
Zaterdag had L. een tennistoernooi. M. was met haar mee. Ik ben tussendoor even langs geweest. Het was lekker weer om te fietsen naar tennisvereniging Alexanderstad. Heen en terug totaal 12 kilometer. Je zou haast zin krijgen om weer eens op de fiets naar kantoor te gaan. Wachten op een droge dag met gunstige wind uit westelijke richting dus!