donderdag 1 december 2011

25-jarig jubileum

Vandaag is het 25 jaar geleden dat ik bij 'het Bureau' in dienst trad. En zoals ik al eerder schreef, "25 jaar bij mijn huidige werkgever is vooral financieel een minder groot feest dan mijn 25-jarig ambtsjubileum dat ik op 1 februari 2005 al giraal gevierd heb". De festiviteiten zullen (op mijn verzoek) achterwege blijven, hoewel de baas daarvoor wel een mogelijkheid bood.
Infro (vacatureblad van het rijk) nummer 31 van 1 augustus 1986 bevatte de volgende vacature:
specialist (v/m)
bureau centrale overheid
Bij het Bureau worden statistieken samengesteld, die t.b.v. wetenschap en beleid gegevens verstrekken over de financiën van het rijk en de publiekrechtelijke bedrijfsorganen. Deze statistieken vormen belangrijke bouwstenen voor de nationale rekeningenen maken deel uit van het stelsel van statistieken van de overheidsfinanciën.
Functie-informatie: verzamelen, beoordelen op plausibiliteit, bewerken en omvormen van het binnen het Bureau verkregen grondmateriaal; concipiëren van tabellen en toelichtende staten t.b.v. de publikatie, zorg dragen voor de automatisering binnen de Onderafdeling.
Vereist: diploma VWO en diploma MBA of SPD I of een andere vergelijkbare opleiding; kennis van automatisering.
Standplaats: Voorburg
Sollicitaties inzenden voor 16 augustus 1986.
Hier heb ik op 9 augustus 1986 op gesolliciteerd. In deze functie heb ik het maar liefst ruim 20 jaar volgehouden. Daarna ben ik alweer twee keer van werkplek veranderd.

Het origineel bevat meer tekst...