vrijdag 31 december 2010

Eindejaarsblikken

Aan het eind van het jaar hoort men terug te blikken. En vooruit.
Laat ik 'terug' beperken tot deze maand.
De maand begon zoals hij eindigt: met een sneeuwdek. Halverwege de maand is die sneeuw nog even weggeweest. En vandaag dooit het al weer behoorlijk.
Op maandag 6 december zijn we naar een begrafenis in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest. Het condoleren was op de zaterdag ervoor in De Lichtkring. Daar zijn we lopend door de sneeuw heengegaan. Fietsen of autorijden was niet goed te doen.

De laatste werkweek van het jaar heeft de Nederlandse Spoorwegen zich van de bekende kant laten zien: als puntje bij paaltje komt (of het vlokje bij de grond), laten ze de reiziger in de kou staan. In dit geval op station Gouda. Maximum (enkele) reistijd: 2 uur en 45 minuten. En dat voor een reis van hemelsbreed 18 km. Inmiddels zijn de kosten van de reis Leidschenveen - Rotterdam met de OV-chipkaart gedaald van 1,41 naar 1,32 euro. Het blijft een raadsel...
De laatste week van dit jaar heb ik vrij. Dan doe ik waar ik goed in ben (niets dus).

'Vooruit': We hebben al twee vakanties geboekt voor 2011: we gaan naar Weerselo (1 week meivakantie) en naar Weerselo (2 weken zomervakantie). En misschien gaan we met z'n tweeën nog ergens anders heen in de zomervakantie, als L. met Dit Koningskind op kamp is bij Weert.