zaterdag 21 augustus 2010

Hoek van Holland

Net als vorig jaar heb ik vandaag weer een 'rondje' gefietst met J. Deze keer was het ontmoetingspunt de uitgang van de Maastunnel aan de noordzijde (knooppunt 58).
Met een straffe windkracht 4-5 tegen zijn we langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland gereden. Verder via Monster, Poeldijk, Kwintsheul, Rijswijk en Delft weer naar Rotterdam. Bij het Hofplein namen we afscheid en kon ik mijn dagtotaal op bijna 110 kilometer krijgen met de laatste loodjes naar Capelle.
We hebben het grootste deel van de route fietsknooppunten gevolgd. Vooral in Midden Delfland was het soms lastig de bordjes te vinden. Daarvoor moet je eigenlijk een goede plattegrond bij je hebben (die hadden we niet). Of enige geografische kennis bezitten om weer op de route te komen.

Volgend jaar wonen we dichter bij elkaar. Dan starten we lekker gemakkelijk bij een van ons beiden thuis. Misschien naar Alphen aan den Rijn en verder naar het noorden?

 
De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg

zondag 1 augustus 2010

Wateren

Van 23 tot 30 juli zaten wij in een bungalow (via Belvilla) in Wateren (provincie Drenthe).




"
De gemeente Westerveld bestaat uit zesentwintig dorpskernen, met elk een eigen cultuur, karakter en historie.

De dorpen
Boschoord, Darp, Diever, Dieverbrug, Doldersum, Dwingeloo, Eemster, Frederiksoord, Geeuwenbrug, Havelte, Havelterberg, Leggeloo, Lhee, Lheebroek, Nijensleek, Oldendiever, Oude Willem, Uffelte, Vledder, Vledderveen, Wapse, Wapserveen, Wateren, Wilhelminaoord, Wittelte en Zorgvlied.
"

We hadden eerst L. naar haar kamphuis in Dwingeloo gebracht. Het was voor het eerst dat wij vakantie hadden in dezelfde gemeente als waar zij was. De afstand was toch een (veilige) 16 km.

We hebben veel gewandeld. Uiteraard in het Drents-Friese Wold. Maar ook vanuit de bungalow (met Oosterbeekse broer/schoonzus) in Boschoord / Doldersum.



Drents-Friese Wold



In Steenwijk hebben we een kerkdienst in de Kleine Kerk bijgewoond. Na afloop heb ik daar het orgel nog even mogen bespelen, met dank aan de plaatselijke organist!

Dinsdag 27 juli hebben we in Friesland gefietst. De fietsen hebben we ook in Friesland (Elsloo) gehuurd. De knooppunten voerden ons langs o.a. Jubbega, Gorredijk, Terwispel, Lippenhuizen en Makkinga.




Gorredijk (De Gordyk)



Natuurlijk is er ook gewinkeld. In Oosterwolde, Appelscha en Drachten.
En nu zijn we weer thuis...


Bij deze winkel in Appelscha moesten we weer even aan L. denken...