woensdag 30 juni 2010

Verbouwing (1)

Op 26 maart 2010 schreef ik hier: "We hebben nu een keuken besteld. Voor de schuifpui is ook al getekend. Eind juni moet de hele verbouwing van de begane grond klaar zijn."

Het is nu eind juni. De schuifpui is geplaatst. De keuken is gedeeltelijk geplaatst.
De verbouwing is dus nog niet klaar. Morgen wordt hopelijk het laminaat gelegd. De hor en het goede ventilatierooster in de schuifpui worden overmorgen geplaatst. Volgende week komt het juiste aanrechtblad voor de keuken. Tegen die tijd zijn misschien de kasten van de meubelmaker ook klaar.

Wordt vervolgd en vervolgd en vervolgd...

woensdag 23 juni 2010

Woonwerkfietsen

2 x 23,5 km. 2 uur en 3 minuten totaal.
Het was warm. Vanmorgen was het Balijbos lekker koel.
De fietsbrug van de Kleihoogt richting Oostmeerlaan in Berkel is al een paar weken klaar. Helaas is het nog niet mogelijk rechtdoor naar de Wilgenlaan te rijden. Dat zou bijna een kilometer schelen.

zaterdag 12 juni 2010

Nieuwe computer (van JW)

Aan de lijst van computers kan er weer 1 worden toegevoegd. Maandag brandde de voeding van de computer van JW door. Omdat dat ding al 6 jaar oud is, heeft hij zelf een nieuwe PC gekocht bij Informatique (Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 GHz, Windows 7 Home Premium 64b). Vrijdag werd het apparaat bezorgd.

Sinds vandaag heb ik ervaring met het maken van partities met Windows 7. Eerst was het niet mogelijk om C: kleiner te maken dan 250 GB. Windows zet namelijk enkele systeembestanden halverwege de schijf en die bestanden zijn niet verplaatsbaar. Je moet het virtueel geheugen (pagefile.sys) en systeemherstel uitzetten en 'alle' herstelpunten verwijderen (er was er pas 1). Met een programma als Defraggler kun je precies zien waar de bestanden op de partitie staan. Na deze handelingen kon C: verkleind worden tot de gebruikte ruimte. Ik heb de grootte op 100 GB gezet. Daarna kon de vrije ruimte eenvoudig via Computerbeheer / Schijfbeheer ingedeeld worden in nog twee partities. En tenslotte natuurlijk het virtueel geheugen en systeemherstel weer aanzetten.

Vanmiddag heb ik een knooppuntenroute gefietst. Op de site 'Fietsen in regio Rotterdam' heb ik een route van 15 km opgevraagd. Via de nummers 79-91-3-6-7 kwam ik langs Oud Verlaat, Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel.