dinsdag 18 mei 2010

Meivakantie week 2

Van 7 tot 14 mei zaten we weer in een Belvilla-bungalow in Weerselo. Alweer de vierde keer dat we daar waren. We voelen ons er steeds meteen thuis.

Het weer was koud en grijs. We hebben zelfs een keer nachtvorst gehad. Maar, met een trui aan, kun je bij 7 graden net zo goed wandelen als bij 15 graden. Als het maar droog is en dat was het meestal.

Maandag 10 mei zijn we naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. De rest van de week hebben we gewandeld en gewinkeld. Twente is geheel voorzien van een wandelknooppuntennetwerk. Van dit netwerk hebben we een paar routes gelopen.

Op hemelvaartsdag kun je in Twente niet zomaar in het bos wandelen: er zijn overal festivals en tenten met muziek. Groepen jongelui fietsen rond met kratten en trays. Zelfs langs 'ons' kanaal was een tent met geluidsversterking. Gelukkig was er naast het festival in Het Hulsbeek nog een plekje om een rustige wandeling te maken. Onderweg kwamen we Het Vastert tegen. Daar hebben we een (boeren)ijsje gekocht, zelf pak'n en betaal'n.


Op de kruising van de Oude Bornsedijk en de Molenhofweg was de dag voor onze aankomst een bankje geplaatst.
Onderdeel van wandelnetwerk twente.

Een keuzepunt.

Wie is er eigenlijk groter?

woensdag 5 mei 2010

Meivakantie week 1

Als het regent in mei, is april voorbij.
In april heb ik hier niets geschreven. Voordat je het weet, is er een maand voorbij. De hoogtepunten van april waren de familiedag (2e paasdag) en de GSR-reünie (17 april).
Het weer was in april goed genoeg om een paar keer naar mijn werk te fietsen (23,5 km enkele reis). Die rit wil ik wel eens fotograferen, als ik een manier vind om de camera op het stuur te bevestigen.
Dit jaar vallen koninginnedag, bevrijdingsdag en hemelvaartsdag zodanig dat ik met 7 verlofdagen ruim 2 weken vakantie heb. Deze eerste week zitten we nog lekker thuis. Vandaag hebben we weer een Groene Hart wandeling gemaakt: de Krimpenroute (7 km).



GSR 1972 - 1978

Het is al weer even geleden: op 17 april was de reünie van de GSR vwo-klas van 1972 - 1978.
Sommige klasgenoten zie je bijna iedere week nog.
Anderen zie je één keer in het jaar.
Een enkeling kom je twintig jaar na dato tegen omdat je kinderen bij elkaar in de klas zitten.
Je verbaast je over die oude koppen na al die jaren, met het besef dat je eigen hoofd er ook zo oud uit ziet.

Zaterdag 17 april 2010 waren er meer dan 50 circa-50-jarigen bij elkaar in Utrecht. Een feest van herinneringen en ook vaak niet-meer-herkennen. Een reünieboek en een reünie-website vormen een tastbaar overblijfsel van deze mooie dag.

Onvergetelijk!