vrijdag 26 maart 2010

Verjaardagen

Afgelopen zaterdag hebben we de verjaardagen van deze maand (20 en 50 jaar) gevierd. Zowel 's middags als 's avonds zat de huiskamer vol. Om 22:10 uur werd de feestvreugde nog meer verhoogd door een stroomstoring. We hebben de viering voortgezet bij kaars- en waxinelicht. Onze cd-speler heeft blijkbaar een geheugen, want om 0:05 uur ging die verder waar hij gestopt was. Het bezoek was toen al naar huis. Toch wel handig, elektriciteit. Kun je ten minste zien of je alle lichten uit hebt gedaan als je naar bed gaat.

...en nog hartelijk dank voor alle cadeaus...

Die ochtend hadden we eerst nog een (derde) gesprek bij keukenwinkel I-Kook. We hebben nu een keuken besteld. Voor de schuifpui is ook al getekend. Eind juni moet de hele verbouwing van de begane grond klaar zijn.

zondag 14 maart 2010

Verrassing

Vroeger ging ik met mijn kinderen wel eens op zomertoer. Dan gingen we bijvoorbeeld naar Amsterdam Centraal om (toen voor het eerst!) met een dubbeldekker te gaan.
Gisteren namen mijn kinderen mij een dag mee met de trein. Zonder dat ik wist wat mij te wachten stond, werd ik 's morgens om half negen opgehaald en gingen we met de auto op pad. Na 700 meter stopten we op de parkeerplaats van station Capelle Schollevaar. Met een rozet '50 Abraham' op en een opblaas-vijftig heb ik met mijn kinderen rondgetreind. Ze hadden een quiz gemaakt met 50 (!) vragen over de stations waar we langskwamen.
Eerst gingen we naar het stedelijk museum in Alkmaar. Daar was een tentoonstelling over vier eeuwen vervoer in Noord-Holland. Het gedeelte van die vierhonderd jaar dat ik daar heb meegemaakt (1960-1973) kwam mij wel bekend voor. Vooral de bussen van de NACO, erg leuk om terug te zien.
Vervolgens gingen we via Hoorn, Amsterdam, Baarn naar Utrecht. Daar stonden we te wachten op de trein naar Maastricht. Aan de andere kant van het perron stopte de intercity naar Arnhem. Daar zijn we in gegaan. Leuke schijnbeweging hoor! Na een overstap te Arnhem kwamen we in Zutphen aan. Daar hebben we gegeten (M).
Ten slotte zijn we via Apeldoorn terug gegaan naar Capelle. Hierbij kwamen we langs twee stations waar ik nog niet eerder geweest was: Voorst-Empe en Apeldoorn De Maten.

Hartelijk dank voor deze verrassende dag!!


Welk station in een mij zeer bekende plaats is gebouwd in 1960 (mijn geboortejaar!)? Op de achtergrond de spoortunnel in de Laan der Nederlanden in die plaats.



De lunch was ook bijzonder smakelijk

donderdag 11 maart 2010

Prepared


Deze week kreeg ik weer een brief van "een geheimzinnige opdrachtgever". Of kijk ik teveel Bassie en Adriaan? In ieder geval zit ik aanstaande zaterdag om 08:30 uur klaar. Ik heb er zin in!

zaterdag 6 maart 2010

Nog niet jarig

Dinsdagochtend om 08:00 uur is oom Leen overleden.
In mijn vorige post stond "Ik verheug me nu al op de dinsdagochtend...". Dat bedoelde ik niet!
Aanstaande dinsdag is de begrafenis. Daar mag ik orgel spelen.

Vandaag hebben we (HM) ons tweede keukengesprek gehad bij I-Kook. We hebben de kleur uitgezocht, de indeling en de apparatuur (voorlopig). Over twee weken gaan we verder.

De helpdesk van xs4all heeft "een ticket" gemaakt voor de monteur. Ze gaan vanaf de wijkcentrale kijken waar de oorzaak van de trage internetverbinding zit.

Deze week kreeg ik een brief, zonder afzender:

1303

50

20 10 1023 / 240130081803

Wie (behalve de afzenders) weet wat dit betekent, mag het zeggen. Ik heb het al ontcijferd.
Bijna jarig...