maandag 21 december 2009

Sneeuw

De vorige week: maandagavond kerkenraadsvergadering, dinsdagavond huisbezoeken, woensdagavond adventsbijeenkomst in de kerk en daarna iemand van een klussenbedrijf voor het bekijken van een klusplan, donderdagmiddag en -avond een uitje van het werk in Delft. Omdat er sinds donderdag sneeuw ligt en ik geen risico wilde lopen (nog meer) vertraging met de trein op te lopen en omdat ik al vier avonden weg was geweest en omdat ik de week GEWOON ZAT was, heb ik vrijdag vrij genomen.

Zaterdag zijn we meubels gaan kijken bij de Winckelaer in Strijen. Onze eettafel en -stoelen hebben we daar (jaren geleden) gekocht. De zaak was veranderd (paste minder bij onze smaak). Daarna zijn we doorgereden naar de familie in de Mookhoek. De doorgaande wegen waren goed berijdbaar.

Zondagochtend was er weer meer sneeuw gevallen. Fietsen was, zeker met Lisanne, geen doen en dus hebben we de auto sneeuwvrij gemaakt en zijn we naar de kerk geglibberd. 's Middags zijn M+H gaan lopen, JW pastte op L. En het ging weer sneeuwen.

Vandaag (maandag) en morgen raadt de Nederlandse Spoorwegen de reizigers af om met de trein te gaan. Daarom heb ik vrij genomen totdat de situatie verbeterd. Het is misschien wel mogelijk om op kantoor te komen maar ik wil ook weer graag terug. Want er is (3e maandag achter elkaar) vanavond weer kerkenraadsvergadering. En morgen weer twee huisbezoeken...



...je kunt niet eens even lekker buiten zitten...

maandag 7 december 2009

Begin december...

...vieren we Sinterklaas. Vrijdag 4 december bij ons thuis. Iedereen was er, we waren met z'n negenen. Het was reuzegezellig. Ik heb er weer een muziekboek bij (VOGG 2009).
Zaterdag was het rustig, iedereen ging ergens anders Sinterklaas vieren. Alleen HML waren thuis. Zondag had ik vrij (op het organistenrooster) en 's middags ben ik met L. naar Apeldoorn geweest, op bezoek bij opa Gerlof.
Deze week kerkenraadsvergadering, twee huisbezoeken, adventsbijeenkomst, wijkbezoek en dan is het vrijdag. Dat weekend gaat L. logeren in Berkel. Misschien kan ik dan gaan kijken en luisteren naar een ander sinterklaascadeau: "Pronkjuwelen in Stad en Ommeland" (boek, dvd, 5 cd's). Dat gaat over orgels (hoe kan het ook anders!).