vrijdag 12 juni 2009

Zoetermeer

Zaterdag 6 juni liepen we met zijn tweeën weer een Groene Hart wandeling. L. was uit logeren.
De route is uitgezet op het voormalige Floriade terrein. Dit gebied is na de Floriade gedeeltelijk bebouwd en van de rest heeft men 'bos' gemaakt.
We begonnen bij de stadsboerderij, op de grens van bebouwing en bos. Eerst liepen we door de bebouwing en kwamen we langs winkelcentrum Rokkeveen. Een winkelcentrum waren we nog niet eerder bij een Groene Hart wandeling tegengekomen.

De Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Op de achtergrond de fietsbrug over de A12

Volgens de beschrijving konden de paden drassig zijn. Van het boekje is alweer een nieuwe druk verschenen. Maar daar staat ook niet in dat in 2009 de paden geasfalteerd zijn, dus dat drassige viel reuze mee.

Links op de foto: een Italiaanse populier (dat stond op het bordje...)

De route was soms wat lastig om te volgen omdat er een paar routebordjes ontbraken. Gelukkig staat er een kaartje in het wandelboekje.
Mijn fietsroute naar kantoor loopt langs het Balijbos. Daar was de weg nog gedeeltelijk een zandpad. De wandelroute liep daar ook langs en het fietspad was nu af. Vandaag had ik kunnen gaan fietsen, als er geen NW windkracht 4 had gestaan. Ik wil wel tegenwind op de heenweg, maar niet zo veel.