zaterdag 28 maart 2009

Krimpenerwaard

Vanmiddag zijn we (HML) via Gouda en Stolwijk naar Berkenwoude en Lekkerkerk gereden. Vooral de weg tussen de dorpjes Stolwijk en Berkenwoude (5 km) voert langs een fraai stukje Nederlands landschap. 
In Berkenwoude hebben we de auto bij de Nederlands Hervormde kerk geparkeerd en zijn we een rondje door het dorp gelopen. We kwamen ook langs de kerk van de Gereformeerde Gemeente. In dat gebouw staat het voormalige orgel uit de GG-kerk in Bodegraven. Nadat het orgel overgeplaatst was, is het gebouw in Bodegraven overgenomen door de gkv. In de gkv van Bodegraven heb ik orgelles gehad, helaas nĂ  de overplaatsing van dit orgel. Mijn lesorgel was een stuk minder...
Vervolgens zijn we naar Lekkerkerk gereden om wat te winkelen. We zijn ook nog even naar de Lek gewandeld. De weg van Bergambacht naar Krimpen aan den IJssel was hier en daar danig opgebroken. Je vraagt je dan af wat ze aan het doen zijn. Zie www.n210.nl, dus.

maandag 23 maart 2009

Putten

Afgelopen weekeinde hadden we (HM) in een vakantiehuisje gehuurd in Putten (Landal Heihaas). Dit uitje was een cadeau voor mijn verjaardag.
Vrijdag: winkelen in Putten, eten bij de Italiaan in Putten;
Zaterdag: wandelen in het Puttense Bos en langs het Solse Gat (3 uur), eten bij de Chinees in Putten;
Zondag: naar de Westerkerk in Ermelo, koffie drinken bij de a.s. schoonfamilie van JW, 's avonds eten gehaald op het park, inpakken en wegwezen.
Het weer was (vooral zaterdag) schitterend! (zonnig, 11°C)

Dat moeten we vaker doen!!



Landgoed Schovenhorst

Het Puttense Bos

Geen bijzonder mooi huisje, wel met ligbad en voor het eerst voor ons: met internet (via set-top box op de televisie)