woensdag 6 augustus 2008

Dagtocht Zeven Rivieren en Deltawerken

Omdat L. deze week uit logeren is, kunnen we activiteiten ontplooien die voor haar niet zo leuk zijn. Vandaag was het een rondvaart met Spido (http://www.spido.nl/) van 7 uur (10:30 -17:30). Dat is makkelijker dan fietsen of lopen: je gaat op een stoeltje zitten en ze schuiven het landschap voor je langs. Ze schrijven zelfs je weblog voor je:


Natuur, grote bedrijven, pittoreske havenstadjes, 18e eeuwse molens, bruggen en stuwen zijn te bewonderen op deze zeer afwisselende dagvaartocht door het Zuid-Hollandse rivierenlandschap.
U vaart langs indrukwekkende havenbedrijven, de prachtige Rhoonse grienden met natuuroeverbos, het eiland Tiengemeten, de vestingsteden Hellevoetsluis en Willemstad en de Drechtsteden, waarvan het havenkwartier van Dordrecht een hoogtepunt is.
De vaartocht blijft afwisselend met de Deltawerken, grote scheepswerven én de spectaculaire Molengang Kinderdijk. Via "De Kuip", de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord, vindt de Spido weer zijn thuishaven in hartje stad. Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen.



Na afloop zijn we uit eten geweest in de Rotterdamse Hoogstraat (Raffaello).


Start bij Spido onder de Erasmusbrug in Rotterdam


49% lucht, 49% water en daartussen het eiland Tiengemeten


Westbroek route




Gisteren hebben we (HM) weer een 'Groene Hart-wandeling' van de ANWB gelopen. De route is 12 km lang. We liepen iets meer, want we waren vlak bij de route in Tienhoven (Utrecht) op familiebezoek geweest. We konden de auto daar op het erf laten staan. De route begon en eindigde voor ons op het terras van café 't Kikkertje (http://www.cafetkikkertje.nl/). Daar tussenin hebben we weer een fraai stukje Nederland gezien.


Tienhoven, links is nog net de kerk te zien


In 1999 hebben we op de dag van de zonsverduistering een NS-wandeling gemaakt van Maarssen naar Hollandsche Rading. Toen liepen we ook door Tienhoven en zaten we bij hetzelfde café. Gelukkig zijn we gisteren niet door gelopen naar die andere horecagelegenheid (>1 km verder) in Tienhoven. Op de site zag 't Olde Regthuys er leuk uit, maar die was wegens vakantie gesloten en dat stond niet op de site.