woensdag 30 januari 2008

Naar Den Haag

Sinds een jaar of zo zijn er tunneltjes onder het spoor gemaakt tussen de Spinozalaan in Voorburg en de IJsclubweg in Den Haag. De onderdoorgang aan de Haagse kant was sindsdien met hekken afgesloten, maar is enkele weken geleden opengegaan. Hierdoor kan ik in de middagpauze via de kortste weg naar Den Haag wandelen. Vanaf die kant had ik nog geen foto's gemaakt. Hieronder een keuze uit de 35 foto's die ik daar deze week maakte.




dinsdag 29 januari 2008

Laatste les

Het zit er op. "Nooit meer les". We zullen elkaar nu wel minder regelmatig gaan zien. De docent was nog nooit zo'n hechte groep tegengekomen. Met gebak (twee jarigen), een gezamenlijke lunch en een borrel na de les hebben we een periode van 11 modules les (vanaf april 2005) afgesloten.

6 en 13 februari gaan we in een driemansformatie een businessinformatieplan voor een project maken. Op 14 februari kunnen we dat dan per post (opleidingsinstituut) en e-mail (docent) inleveren. En dan nog de scriptie...

Tot juli mogen we 25% van de werktijd aan de studie besteden.

woensdag 9 januari 2008

Laatste loodjes

Eergisteren: uitslag examen voor de module Kwaliteitsmanagement onderdeel Kwaliteitsmanagement: 8,5.
Gisteren: de eerste les van de module Kwaliteitsmanagement onderdeel Business Intelligence. We moeten een informatieplan maken voor een project of taakgroep of zo iets. Dat moet op 14 februari ingeleverd worden. Er hoort geen examen of presentatie bij.
Conclusie: we hoeven dus geen examen meer te doen in deze opleiding. De eerstvolgende presentatie is die van de scriptie, in september 2008. En we hebben nog maar drie keer les, op 15, 21 en 29 januari. Als je dan bedenkt dat de eerste les in april 2005 was, kun je wel stellen dat het eind in zicht is.