zaterdag 30 september 2006

Ik heb hem!

Vanmiddag was ik in de nieuwe vestiging van Lindenberg aan de Kipstraat in Rotterdam. Op de afdeling Antiquariaat vond ik "De melodieën van enige gezangen van de gereformeerde kerken" van George Stam, uit 1934. Het is ruim 30 jaar geleden dat ik voor het eerst uit dit boek speelde.



Ik wilde altijd al zelf een exemplaar hebben. Dat is nu dus gelukt.
De prijs in 1934 was f. 1,90 en nu betaalde ik 15 euro. Ter vergelijking: een nijverheidswerker in 1935 moest 4 uur werken voor zo'n boek...

zaterdag 23 september 2006

Oostgeer route

Bij de kerk aan de Torenstraat in Hazerswoude-Dorp begonnen wij vandaag aan de Oostgeer wandelroute van de ANWB. Weiland+koeien+schapen+molens=Nederlands. Deze route is ook goed te doen als het net geregend heeft. Een deel van de tocht ging over de dijk langs een vaart, hier lag een pad van 1 tegel breed. Hier lagen ook schapen op. Die gingen braaf opzij. Lisanne kon met hulp ook over hekken van drie planken hoog klimmen. De rest van de wandeling was asfalt(fiets-)pad, B-weg of stoep.

Wat betreft de foto's: zie vorige wandeling. Zucht...

zaterdag 9 september 2006

Noord Aa route

Vandaag met vrouw en jongste kind bij Zoetermeer de ANWB Noord Aa route gelopen (10 km). We zijn gestart bij restaurant Aa Zicht. Eigenlijk begint deze wandeling bij Randstadrail halte De Leijens, maar ja... Uitgebreid de natuur verstoord, de schapen lagen op een plek waar wij langs moesten en toen vlogen die vogels ook nog weg.
Leuk om daar foto's van te maken, of van die hekken waar we overheen moesten klimmen en die je aan een kant omlaag kon duwen. Maar om te fotograferen moet je wel je camera meenemen.

maandag 4 september 2006

Voorburg 't Loo traploos

Op 9 juni was Voorburg 't Loo perronloos.

Vandaag traploos.



Oorspronkelijk zou Randstadrail gisteren gaan rijden. Dat wordt een paar weken later.

zondag 3 september 2006

Vrij weekend

Gisteren naar De Spelerij De Uitvinderij in Dieren geweest met de bus / koningskindregio / vrouw en doelgroepjongere. Vandaag een vrije zondag. En dan mist er nog maar 1 ding:

U I T S L A P E N

(Maar je kunt natuurlijk ook op tijd naar bed gaan)